Våra elever berättar

Nora tog studenten hos oss 2022:

”Magelungen var en trygg plats där alla elever kunde landa i känslan av att vara accepterad för den en är och förmågorna en besitter. Personalen/lärarna är helt fantastiska och ser alltid till elevens behov.

Det var roligt med APL. Det var bra för självförtroendet och lärorikt! Dessutom var det en möjlighet att få testa på olika jobb och se vad som kan vara intressant för framtiden. APL var dessutom en chans till extra jobb på sidan om skolan för de ungdomar som är motiverade. Det är alltid bra att ha med referenserna från APL när man sedan söker jobb.

Just nu jobbar jag i en matbutik som kassörska, det passar mig utmärkt! Här kan jag använda mig utav mycket som jag lärt mig i skolan. Service är något som jag alltid dragit mig till och i detta yrke är det prio ett.

Min plan nu är att jag ska plugga vidare detta år. Sedan är målet att bli utbildad förskollärare alternativt jobba inom vården/ psykiatrin. Så länge jag får jobba med människor i en miljö där jag känner att min insats gör skillnad är mina mål uppfyllda.

Magelungen Liljeholmen är en fantastisk plats som hjälpt många ungdomar som tidigare inte hittat rätt. Denna skola hjälpte mig få tillbaka självförtroendet och glädjen i att plugga.
Här blir du omhändertagen, förstådd och framförallt uppskattad!”

 

Alexandra tog studenten hos oss 2021.

”Jag valde att söka till Magelungen Liljeholmen eftersom min syster rekommenderade skolan för att den är liten och hon pratade gott om lärarna.

Det bästa med Magelungen Liljeholmen var att jag fick så bra relation till mina lärare. Jag kände att de tog mig seriöst och ville se mig utvecklas. Lärarna är även så engagerade och får med eleverna så lektionerna blev inte tråkiga samt att de engagerade sig i elevernas arbete såsom UF.

APL: n var också bra för det va så himla enkelt att få en anställning efter APL perioden. Jag arbetar just nu på min APL plats och här har jag varit i 2 år. Nu är mina framtidsmål att plugga vidare och bli egenföretagare.”

Kontaktpersoner

Hanna Mayer

Rektor Liljeholmen gymnasium

072 246 56 10
hanna.mayer@magelungen.com

Carin Seger

Studie-och yrkesvägledare SYV

073 721 11 88
carin.seger@magelungen.com