23 oktober

Nya ansikten – och några boktips till läslovet

Höstterminens första stopp är här, låt oss presentera fem nya medarbetare i personalstyrkan. Vi har bett dem svara på några frågor och bjuda på färska boktips: Vad har du för tjänst på Magelungen gymnasium Danvikstull? Vad gjorde du innan du kom hit? Vilket är ditt bästa minne från din egen gymnasietid? Hur laddar du batterierna? Vilken bok läser du nu (eller senast lästa)?

Babbis Triantafillidis:

– Jag undervisar främst i matematik och naturkunskap och är engagerad i läroplanens programmeringskrav. Mitt första lärarjobb var i grundskolan, årskurs 8 och 9, i Jönköping. Hmm, studentbalen var rolig när jag själv var gymnasieelev, man kände sig speciell då. Jag laddar batterierna med gym och fotboll. Nu i coronatider blir det inte så mycket eget spel men jag missar inte en enda match med PAOK, ett Thessaloniki-lag jag hejar på.

– Den senaste boken jag läste låter som en kursbok, men jag läste den verkligen för nöjes skull. Hjärnan i matematikundervisningen av Craig Barton var en väldigt bra bok.

Erik Selin:

– Jag är lärare i idrott och hälsa, och jag kommer även att undervisa i naturguidning 1, barns lärande och växande samt människor och miljöer. Dessutom är jag engagerad i elevrådet. Innan jag kom till Magelungen studerade jag på GIH. Parallellt med studier jobbade jag som ledare på Fruängens ungdomsgård och som fritidsledare i en LSS-verksamhet. Att få experimentera på fotokunskapen och prata med vår härliga bildlärare – och såklart att få springa ut! – var det bästa med gymnasiet för mig. När jag är ledig tältar jag för mig själv, åker skateboard, tittar på fotboll med min pappa, lyssnar på vinyl, fiskar, myser med tjejen och pratar med mina blommor, de är mina kompisar … ja, listan är lång!

– Läs Alkemisten av Paolo Coelho!

Erika Landin:

– Jag vikarierar som kurator. Tidigare har jag arbetat med ungdomar på många olika sätt, som socialsekreterare, ungdomsbehandlare och kurator. Senast arbetade jag som ungdomsbehandlare på Magelungens grundskola i Västerås. Själv gick jag frisörprogrammet och mitt absolut roligaste minne var att få starta upp ett UF-företag, gymnasiearbete, och få testa på att starta, driva och avveckla ett företag. Mina batterier laddas bäst i stallet eller under en filt framför en läskig serie.

– Senaste boken jag läste heter En bur av Guld av Camilla Läckberg – fantastiskt bra och engagerande.

Daniel Ekeroth:

– Jag är studiecoach och lärarassistent och kommer från en tjänst som lärarassistent på ESS Åsö, och var även sysselsatt som författare och musiker. Mitt eget bästa minne från gymnasiet är förmodligen den stora avslutningskabaré vi satte upp, hade många fullsatta föreställningar. I den spelade jag gitarr samt hade ett flertal roller i olika roliga sketcher. När jag vill koppla av lyssnar jag på musik, läser böcker, ser på film eller spelar gitarr. Jag spelar även i två band, och vi spelar varje vecka.

– Jag läser mycket böcker. Bland de senaste jag läst är Paul Austers New York-trilogi och den fantastiska ungdomsboken Svensk Synd av Martin Jern.

Lena Tallberg:

– Jag är vikarie för föräldraledig lärare och undervisar i svenska, svenska som andraspråk, psykologi och entreprenörskap. Dessutom är jag redaktör för skolans sociala medier. Det här är mitt första riktiga lärarjobb efter utbildning och korta vikariat. Jag har huvudsakligen arbetat som journalist. På gymnasiets franskalektioner drömde jag mig bort till Paris. Det första jag gjorde efter att ha jobbat lite efter studenten var att köpa en enkel biljett till Paris. Något som mamma inte gillade. Parisresor är svåra i coronatider så nu får jag energi av jazzdans och kallbad i stället.

– Min kompis Anna Laestadius Larsson gav mig sin nya roman Svårmodets döttrar, om 1900-talet utifrån en dotter, en mor och en mormor. Det är inte ”his story” utan ”her story”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *