15 januari

Vad är vi för skola?

Vad roligt att just du har hittat till Magelungen Gymnasium Danvikstulls blogg. Besöker du bloggen för att du är intresserad av att veta mer om vår skola? Kanske är du en ungdom, vårdnadshavare, lärare eller studie-och yrkesvägledare. Oavsett vem du är så är du hjärtligt välkommen hit. Du kommer nu att få veta mer om vår skola och våra arbetssätt. Slutligen kommer du även få veta vad vi har tänkt att dela med oss av på denna blogg.


Så vad är vi för en skola? Kort sagt finns vi till för elever i behov av särskilt stöd. Hos oss finns tre olika utbildningsalternativ: Barn- och fritidsprogrammet, yrkesintroduktion mot Barn- och fritidsprogrammet och ett individuellt alternativ.


Vår ambition är att möta våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Exempelvis möter våra elever ofta inte en, utan två lärare i klassrummet. Undervisningen på skolan sker i små klasser i en sammanhållen miljö. Vi har en genomgående lektionsstruktur som inkluderar bildstöd. På skolan finns studiestugor  och den som vill eller behöver kan även få extra stöd på skolans pluggcafé. Utöver detta träffar eleverna sina mentorer dagligen för att bland annat få hjälp med att strukturera sina studier. Torsdagsklubben är ett trevligt inslag på skolan där det bjuds på sociala, pyssliga och relationsbyggande aktiviteter. Vi vill tillhandahålla en lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en bred arena för möten och relationsbyggande.


Vi på Magelungen Gymnasium Danvikstull jobbar även aktivt för att stärka elever till att bli självständiga individer med god självkännedom, social och känslomässig kompetens. Vår yttersta strävan är att våra elever tillägnar sig hopp om en positiv framtid, en god allmänbildning och kunskapskompetens som lägger grunden för fortsatta studier.


Nu när du vet vad vi är för en skola vill du kanske även veta vad du kommer att kunna läsa mer om på denna blogg? Du kommer att kunna se information om öppet hus och andra händelser på skolan. Så småningom kommer du även att kunna läsa inlägg om vår lektionsstruktur, vårt kognitiva stöd och bildstöd, vårt pluggcafé, vårt elevhälsoteam, vår torsdagsklubb, våra utbildningsalternativ, skolans närvaroteam och mycket mera.


På återseende!


 


Av Alexandra Nordberg