23 augusti

Äntligen hösttermin

Sommarlov och semester är verkligen underbart. Vi är många som har uppskattat sovmorgnar, salta dopp, glass i stora lass och att hinna umgås ordentligt med nära och kära. Många är vi också som har hunnit ladda våra mentala batterier och som har börjat sakna människorna och vardagen här på Danvikstull.


I tisdags drog vår trygga och utvecklande vardag igång igen. Det är härligt att höra välbekanta skratt i korridorerna, kreativa idéer som kläcks och hur nyfikna vi är på varandra. Något som är rörande att se, är hur måna flera elever är att ta hand om de nya eleverna.

Idag bjöd BF2 in till en fadderfrukost där eleverna i BF1 fick avnjuta nygräddade pannkakor. Efter frukosten fick de nya ettorna även höra BF2 berätta om arbetsplatsförlagt lärande (APL), regler kring CSN, skolans elevråd, traditioner och torsdagsklubb.Eleverna i BF3 har istället fått fundera på vad de har lärt sig hittills på skolan och vad som är viktigt att ha med sig ut i arbetslivet. De har fått höra vad som krävs sista året och vad examensmålen är för BF-programmet. De pratade även lite om hur ett bra firande kan vara då en slutar skolan. BF3 hann också med en konsensusövning som gick ut på att förstå vikten av att lyssna på varandra i en grupp.


På plan 3 har även IMA-eleverna tillagat och ätit en härlig frukost idag. Deras frukost innehöll våfflor, croissant, bacon, äggröra, frallor och annat gott. Mätta och nöjda arbetade IMA-eleverna därefter gestaltande med skolans ordningsregler.Sammanfattat går det att konstatera att det har varit en bra första vecka. Nu vilar vi upp oss igen så att vi kommer tillbaka med laddade batterier nästa vecka. Vi hörs!
Av Alexandra Nordberg

/>