En dag på Magelungen Gymnasium Göteborg

Hela skoldagen ska hänga ihop och fungera för dig. Hos oss får du det stöd du behöver i olika situationer oavsett om det gäller dina studier, på rasten eller när du ska äta lunch. Ungefär så här kan en dag hos oss se ut:

8.40-9.00 Frukost
Vi bjuder på frukost för dig som vill ha. Kanske har du haft en stressig resa till skolan och behöver landa och prata lite med vår frukostvärd eller någon av dina lärare. Kanske har du svårt att äta direkt på morgonen hemma men behöver energi för att klara dina lektioner på ett bra sätt. Vår frukostvärd ser till att det finns frukost för dig som vill äta i skolan innan dina lektioner börjar och all personal finns på plats och tar emot på det sätt som passar dig bäst.

9.00 – 11.00 Lektioner
Du har ett individuellt schema som utgår ifrån dina styrkor och behov. Läser du på Samhällsvetenskapsprogrammet går du i en klass med ungefär tolv elever och utgår ifrån ett klasschema. Läser du på något av våra Introduktionsprogram har du ett helt individuellt upplägg men tillhör också en klass med ungefär åtta-tio elever.

Raster under dagen
Det kan vara svårt att avbryta lektionsarbetet för rast. Hos oss kommer vi överens om vad du vill göra på rasten och erbjuder stöd för dig som vill ha det.

11.00-11.50 Lunch
Lunch ingår för alla elever på skolan. Du har flera alternativ att välja mellan:

  • Ät tillsammans med klasskamrater och/eller personal på en restaurang nära skolan. Minst fem olika matalternativ erbjuds varje dag.
  • Ät mat i skolans kök som du beställer veckan innan. Det finns fem alternativ varje dag, eller ta med egen lunch. Personal finns tillgänglig för den som vill ha stöd eller bara sällskap.

11.50-15.00 Lektioner
Eftermiddagspassen fungerar på samma sätt som på förmiddagen. Tillsammans med din lärare bestämmer du vilket studiesätt som fungerar bäst för dig och hur du vill att dina kunskaper testas, till exempel om du vill ha muntliga eller skriftliga prov.

 

 

Kontaktpersoner

Karin Berggren

Tf Rektor Magelungen Resursgymnasium

076 33 88 705
karin.berggren@magelungen.com