Kontaktpersoner Uppsala Gymnasium

Anna Granlund

Rektor Uppsala Gymnasium

072 857 25 55
anna.granlund@magelungen.com

Uppsala Gymnasium

GymnasiumUppsala Gymnasium

Uppsala

På grund av den rådande Coronasituationen kommer vi i år inte att kunna anordna Öppet Hus.
Men du är hjärtligt välkommen att boka ett personligt möte med
kurator Deborah Gebru deborah.gebru@magelungen.com
specialpedagog Marianne Pihl marianne.pihl@magelungen.com
studie-och yrkesvägledare Emilie Tannfors emelie.tannfors@magelungen.com

Vi erbjuder ett individuellt anpassat Samhällsvetenskapligt program (inriktning SAM) och individuellt alternativ (IMIND).

Undervisningen

Våra undervisningsgrupper består av 1-2 pedagoger och 4-8 elever. Alla elever har en fast plats och material förvaras i klassrummet, för den som vill finns dock elevskåp i korridoren. All undervisning sker i skolans egna lokaler (950 kvm) inklusive idrott (med undantag för till exempel friluftsaktiviteter och simning/bad). Alla elever har tillgång till dator/andra digitala hjälpmedel på sina lektioner. Vi bygger undervisningen och verksamheten på det som fungerar och på elevens styrkor. Vi är flexibla och kreativa vilket har betydelse då vi anpassar undervisningen efter elevernas förutsättningar och behov. Om något inte fungerar provar vi något nytt. Undervisningen är välstrukturerad och följer självklart grundskolans eller gymnasieskolans läroplan och kunskapskrav. Inom Magelungen jobbar vi också utifrån MUST, vilket innebär att undervisningen ska vara motiverande, utvecklande, stimulerande och trygg. Läs gärna mer om detta på vår hemsida.

Skoldagen

Alla elever går i skolan olika många timmar och enligt sitt eget schema. Om man går i skolan heltid går man mellan kl 9-14.30 alla dagar.

Lärare

Undervisande lärare har lärarlegitimation och har mycket god pedagogisk kompetens. Alla elever får en mentor som har enskilda samtal med sina mentorselever minst varannan vecka.

Skolan och hemmet

Samverkan med vårdnadshavare och andra viktiga personer runt en elev är en naturlig del av verksamheten. När eleven går sista året samarbetar skolans personal, framförallt vår studie- och yrkesvägledare med vårdnadshavare och elev för att planera framtiden. Alla vårdnadshavare får login till vår digitala plattform Schoolsoft där man kan se närvaro, bedömning på uppgifter, schema mm.

Mat

Maten är viktig på Magelungen. Vi beställer mat varje dag från en lokal lunchrestaurang. Maten kommer i lunchlådor som eleven får äta på valfri plats i skolan, t.ex. i vår matsal eller på den egna platsen i klassrummet. Varje dag erbjuds en tre nya maträtt som heter ”dagens”, ”dagens vegetariska”, ”dagens veganska” och varje dag året runt finns det åtta stående maträtter att välja på. Vi gör anpassningar även vad gäller maten och ordnar särskild mat till den som behöver utöver den vanliga specialkosten (t.ex. glutenfri, mjölkfri). Vi erbjuder även frukost och mellanmål på skolan.

Elevhälsan

Vi har en förstärkt elevhälsa och hos oss är elevhälsan en naturlig del i elevernas vardag. Uppgiften är att utifrån olika perspektiv stötta eleverna i deras lärande och personliga utveckling, En hög och stabil skolnärvaro är ett av våra prioriterade mål och en förutsättning för ett framgångsrikt lärande. Vi har en stark tilltro till varje elevs orubbliga värde och förmåga att med rätt stöd själva se de vägar som är möjliga på vägen mot ett meningsfullt liv. Elevhälsan arbetar hälsofrämjande och förebyggande. De arbetar i team och samarbetar med undervisande lärare och elevernas mentorer, vårdnadshavare samt andra viktiga personer som finns runt eleven.

Elevhälsan består av: Rektor​, biträdande rektor, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog, skollogoped, arbetsterapeut, skolläkare samt studie- och yrkesvägledare.

Kontakt och besök

Det går bra att komma på ett studiebesök hos oss, på Svederusgatan 1.
För att boka en tid, kontakta Deborah Gebru, skolkurator eller Marianne Pihl, specialpedagog för ansökan/antagning/studiebesök.
Se kontaktuppgifter nedan

Vi håller till i huset bredvid Kandyz godisaffär… och i samma hus som Trion Tensid AB, ingång inne på gården s.a.s.
Kommer du med bil svänger du in till höger vid Snickerportalen.

Svederusgatan 1, 754 50 Uppsala

Till Ansökan

Hitta hit

Svederusgatan 1,
754 50 Uppsala, Sverige

Visa karta