Ansökan och antagning

Du ansöker till samhällsvetenskapliga programmet åk 1 samt gör en intresseanmälan till IM via Dexter under ordinarie gymnasieval eller under omvalsperioden.

Gymnasievalet pågår mellan 22 januari och 15 februari. Omvalsperioden pågår mellan 30 april och 15 maj.

gymnasievalet.uppsala.se  

  • Om du är intresserad av att söka till oss under ett pågående läsår eller till åk 2 eller 3 på samhällsvetenskapliga programmet, kontakta rektor Anna Granlund. 
  • Om du är intresserad av att söka till oss kommande läsår är du välkommen på något av våra öppet hus. Bokning krävs, se mer under fliken Öppet hus och besök. 

Om du behöver hjälp med att ansökan till oss, be SYV på din nuvarande skola om hjälp, alternativt SYV på kommunala aktivitetsansvaret om du inte går på någon skola i dagsläget, kaa@uppsala.se 

Vi erbjuder besök på öppet hus under 2023-2024. På vissa öppet hus tar vi emot ett begränsat antal besökare, se under respektive datum på fliken Öppet hus och besök. Ibland kanske bara vårdnadshavare kan/vill komma, det är ok. Vi tar vi emot enskilda besök om det inte går att besöka oss ihop med andra, kontakta då vår antagningsgrupp, se kontaktuppgifter nedan.

I Dexter finns en bilaga vi vill att ni fyller i när ni ansöker till oss. Där kan ni berätta om skolbakgrund, behov, sådant som funkat, tidigare närvaro med mera. Ni kan också ladda upp dokument via vår länk/bilaga. All information hamnar i vårt journalsystem Prorenata och förvaras således säkert.

Besök oss: 

Rapsgatan 8 G, 

754 50 Uppsala 

Kontaktpersoner

Anna Granlund

Rektor Uppsala Gymnasium

072 857 25 55
anna.granlund@magelungen.com

Mariam Amaya

Mentor Samhällsvetenskapsprogrammet åk 1, 2, skolkurator


Mariam.amaya@magelungen.com

Carina Fröjd

Studie-och yrkesvägledare (SYV)

073 542 88 35
carina.frojd@magelungen.com

Linda Altemark

Skolkurator / arbetsledare IM4 / Arbetslagledare IM4

070 001 95 82
linda.altemark@magelungen.com

Sofie Andersson

Specialpedagog


Sofie.andersson@magelungen.com