30 januari

Vi har blivit med influencer

Vi måste ju vara där ungdomarna är! sa yrkesläraren Camilla på ett möte. Ja, och var kan de vara? På TikTok förstås! När vi frågade de som följer oss på sociala medier, visade det sig att två tredjedelar också använder TikTok. Nu är det dags att presentera vårt konto och vår influencer Oscar i årskurs 1.

Vad händer på TikTok, Oscar?
– Jag gör intervjuer med elever, lärare och annan personal på skolan. Nu finns ett rykande färskt inlägg, det tredje, med Fredrik ”Jaegarn” Kempff på Area Academy, som är vår samarbetspartner för nya programmet Individuella alternativet, Ima, med e-sport. Det vill ni inte missa!

(Läs mer om Area Academy här & om Ima med e-sport här.)

Hur går det till att skapa innehåll till TikTok-kontot?
– Camilla och jag kommer fram till vem som ska intervjuas och skriver frågor. Camilla filmar och jag klipper ihop och redigerar.

Det låter som att du är van vid att producera innehåll?!
– Oh ja. Jag har ett eget TikTok-konto också, och en Youtube-kanal. Dolly Style hamnar ofta i fokus, vilket jag fått skit för, ”de är väl för treåringar”. Mycket dans blir det också, mitt stora intresse efter Dolly Style.

Hur är en bra influencer?
– Det är någon som står upp för sig själv, någon som brinner för något och vågar bjuda på sig själv.

Vad är din drömgrej för skolans TikTok?
– Jag skulle vilja göra en musikvideo, där jag gjort en koreografi för både elever och personal. Jag vill gärna visa hur mysigt vi har det och att vi ibland känns som en jättestor familj.

Börja följa @magelungendanvikstull på TikTok bums nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *