13 juni

Tack, elevrådet och alla klassråd

”Skolväsendet vilar på demokratins grund.” Så lyder läroplanens första ord. Skolan har ett tydligt uppdrag om värdegrunder och om elevinflytande. På vår skola arbetar vi både med klass- och elevråd två gånger i månaden. Synpunkter kommer in, stöts och blöts. Beslut fattas och utvärderas.

Resultatet av arbetet under det här läsåret, som nu passerat, är bland annat att lyfta och fira traditioner som Halloween, Alla hjärtans dag och den årliga påskkampen. På arbetsmiljöområdet blev det rejäla tassar på alla stolar för att minimera ljud. Dessutom utökades lunchutbudet med yoghurt/fil med flingor. Alla elever fick också skriva ner sina tre favoriträtter. De rätter som var populärast har under året dykt upp lite oftare.

Närvaron är en viktig del i lärandet; att vara i skolan och att ta del av undervisningen. Elevrådet genomförde därför en enkät om vad det är som får en att gå till skolan och vad som skapar motstånd. Bra jobbat, elevrådet, ni är väl förtjänta av en lunch på Pong. Efter sommarlovet tar vi nya tag – med nya frågor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *