14 juni

Sommarlov även för elevrådet

Nu är det dags att sammanfatta läsårets klass- och elevrådsarbete. Fokus har främst legat på studiero och arbetsmiljö. Elever på skolan har vänt sig till specialpedagogen som också är arbetsmiljöansvarig med önskemålet rejäla tassar på stolar. Många har stört sig på att stolarna låter när man ställer sig upp för att gå på toa eller hämta något. För att göra alla mer delaktiga kring miljön initierade elevrådet en städtävling vilken går ut på att städa två gånger i veckan efter sista lektionen. Sedan går två lärare runt och kontrollerar. De som har det snyggast städat i sitt hemklassrum i slutet på månaden tilldelas en ”vandringspokal” i form av ett gosedjur (en morot) och fika. Ett annat fokus har varit högtider för att väcka liv i traditioner som legat i träda under pandemin, till exempel påskkampen, halloween och alla hjärtans dag.

Så här elevrådet arbetat under året: Ena veckan hålls klassråd och andra veckan elevråd. Under ett klassråd följs föregående elevrådsprotokoll upp och ett nytt klassrådsprotokoll skrivs. Varje mentorsgrupp har en representant och en ersättare. Under elevråd tas synpunkter från klassråden upp, andra viktiga frågor och fördelning av att ta en fråga vidare med rätt personal.

”Vi har satt upp nya visioner inför kommande läsår – det ska bli kul att följa upp och verkställa”, sammanfattar Eric Lindvåg, elev och vice ordförande, och Erik Selin, lärarrepresentant (tillsammans med Sofia Sörnäs), året som gått. Som belöning för gott arbete bjöds elevrådet på lunch. Elevrådets ordförande Josefine Jevall höll tal både på studenten och skolavslutningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *