20 juni

Sjung möjligheternas lov!

Ängsälvor av Nils Blommér 1850.

Nu stänger vi läsåret 23/24 och siktar mot nästa. Studieplaner, avgångsbetyg och sommarbrev är lagda i Postnords gula låda.
Vår skola är en möjligheternas skola, det kan vi konstatera. Många går ut med både yrkes- och studentexamen eller med behörighet till nationellt gymnasieprogram. Andra är nära. Och till hösten startar vi nya möjligheter, som ni vet, med individuella alternativet i kombination med e-sport, på ett nytt, fräscht våningsplan. Vi gör också ett metodrum för barn- och fritidsämnena.
Personal slutar, blir föräldra- eller tjänstlediga, och nya kommer. Även en och annan elev kan byta bana på möjligheternas väg. Under dessa årets ljusaste dagar plockar vi sju sorters blommor, lägger under kudden och skapar nya drömmar (här kan du lära dig mer om midsommarmagi.)
Glädjande nog har det också visat sig att en NPF-diagnos inte längre ses som enbart hinder. Vi läser om frisörer med autism som erbjuder tyst klippning, vilket blivit en succé. Vi har sett arbetsgivare efterfråga just egenskaper som brukar förknippas med diagnoser. Och vi har sett unga anamma strategier så att det blir lättare att fungera och hitta struktur i olika sammanhang. Ja, vi ser dem, hindren, men vi ser också möjligheterna, hela tiden. Därför vill vi inte bara fira sommarlovet utan även sjunga möjligheternas lov.
Vi ses igen den 26 augusti!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *