24 november

Så tänker vi kring smittspridning

Vi på Magelungen Gymnasium Danvikstull följer förstås händelseutvecklingen och aktuella restriktioner för att bromsa smittspridningen.

Nytt är att ettorna nu har fjärrundervisning på måndagar. Tvåor och treor har sedan terminsstart haft fjärrundervisning fredagar respektive tisdagar. På sikt ska även elever på Individuella alternativet också bli redo för viss fjärrundervisning. Om elever saknar dator hemma får de en lånedator med sig hem. Vi har även gjort mindre schemajusteringar för att minska trängsel i allmänna utrymmen.

Stora delar av terminerna är en årskurs i taget på APL (arbetsplatsförlagt lärande) vilket gör att vi sällan är fulltaliga på skolan. Vi har dessutom olika lunchtider för att minska köbildning. Skolans traditioner, som exempelvis Framtidsdagen som brukar innehålla både externa gäster och olika förflyttningar med trängsel som följd, skjuts tyvärr upp tills restriktionerna lättar.

Stora personalmöten är numera digitala liksom studiedagar.

Vi vill fortfarande helst personligen möta elever som funderar på att söka till oss. Dessa möten sker efter skoltid och med olika försiktighetsåtgärder så som handsprit och gott om luft emellan personerna som möts. Rådgör med rektor Helene.

Vi förenar även nytta med nöje genom att avråda både elever och personal från att åka hiss. Det är svårt att hålla avstånd i en hiss – och tänk så bra motion trapporna ger!

Om elev eller personal testats positivt för Covid behöver skolan veta om det. Kontakta rektor Helene direkt eller be mentor framföra till ledningen. Om någon i hushållet har testats positivt så ber vi elev eller skolpersonal att stanna hemma. Elever får givetvis hjälp att sköta skoljobbet på distans.

Det som händer nu har ingen nu levande person varit med om tidigare i vårt land. Vi har att lära nytt och skapa nya rutiner. Vi har att förstå att detta inte bara rör ”mig” personligen. Vi har att ta ansvar för varandra och försöka så gott vi kan att hålla smittan nere i hela samhället. Nu är inte tid för att tänka bara på ”mig”. Nu är det större än så. Bara tillsammans kan vi göra skillnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *