21 mars

Livet efter gymnasiet

Vad gör du nuförtiden? Vad jobbar du med? Vi ringde sju elever som har gått på vår skola. Här är deras rapporter.

Emil: ”Till en början jobbade jag med funktionsvarierade ungdomar, men nu 2,5 år efter studenten jobbar jag som säljare inom telemarketing där jag trivs väldigt bra. Till sommaren börjar jag lumpen.”
Matilda: ”Direkt efter studenten började jag jobba som vikarie inom en pedagogpool på olika förskolor och skolor i Stockholm. Jag har även jobbat inom butik som butikssäljare, men nu jobbar jag som timvikarie på två olika förskolor och trivs väldigt bra.”
Elinor: ”Tre månader efter studenten gick jag på mammaledighet. Nu 1,5 år senare har jag börjat jobba som barnskötare i ett familjedaghem och trivs jättebra.”
Maja: ”Hösten efter studenten fick jag jobb på ett bageri. Jag trivs väldigt bra där och har utvecklats inom företaget och är numera butikschef.”
Silvia: ”Jag tog studenten 2020 och jobbar idag som barnskötare på en förskola i Hammarbyhöjden. Jag trivs otroligt bra, gick rätt program och älskar mitt jobb.”
Adam: ”Direkt efter studenten år 2018, sökte jag till drömutbildningen och kom in på förskollärarprogrammet. Och nu 3,5 år senare är jag äntligen en nyexaminerad förskollärare, lite ofattbart att jag ska få vara med och utbilda framtidens tänkare.”
Moa: ”Under gymnasietiden jobbade jag extra som personlig assistent och som boendestödjare på ett korttidsboende. Efter studenten fick jag fast anställning på korttidsboendet men fortsatte även jobba som personlig assistent. Två år senare fick jag en liten son, nu är jag mammaledig men jobbar två dagar i veckan som assistent åt en kille med Down’s syndrom.”

Du hittar alla på vår Instagram-sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *