24 mars

Ett stort tack till alla handledare!

Allra första gången man ska ut på APL (ArbetsPlatsförlagt Lärande) kan det vara väldigt pirrigt. Nästa vecka gör våra elever i årskurs 1 på Barn- och fritidsprogrammet de sista dagarna på första praktiken. Några gör den på förskolan, andra på fritidshem och skola och en del inom socialt arbete.

Innan det var dags att påbörja detta för programmet viktiga moment, hade vi flera extrapass på skolan för att förbereda dem så gott det bara går så att veckorna ute i ”verkligheten” blir så bra som möjligt.  Det är på arbetsplatserna våra elever får möjlighet att lära sig det hantverk som det innebär att arbeta inom förskola, fritids/skola och socialt arbete. I programmet finns fem APL-perioder kopplade till olika ämnen som är specifika utbildningen.

Våra handledare fyller en viktig roll i elevernas APL. Vi vill skicka ett stort TACK till er alla för det fina och proffsiga  arbetet ni gör med eleverna och hur ni ger dem förutsättningar att växa in i en framtida yrkesroll. På bilden ser vi Linn och hennes handledare Julia som arbetar på Föräldrakooperativet Gungan i Enskede Gård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *