25 februari

Coronasäkra sportlovstips

Vad kan man göra på sportlovet i dessa coronatider? Självklart kan man ta sig till en slalombacke eller en skridskobana, men vi har hittat fem alternativ för en varierande vecka.

1. Besök en 4h-gård och umgås med djur. Här hittar du din närmaste gård.

2. Bokrean pågår för fullt. Butikerna är coronasäkra och släpper bara in ett visst antal kunder åt gången. Köerna kan vara långa så tänk på att ha bra kläder och något att göra i kön. I utbudet finna flera spännande ungdomsböcker men också pysselböcker.

3. Termosgå är det nya nöjet. Tänk ut en sträcka eller en runda, värm favoritdryck och häll i termos. Packa ner i en ryggsäck och gå = termosgå.

4. Odla och laga! För 20 kronor kan du köpa ett paket torkade gula ärtor. Dessa kan du blötlägga och sedan så i kruka eller i botten av ett avklippt mjölkpaket och snart få gröna, söta skott att lägga på mackan eller i salladen. Av ärtorna som blir över lagar du hummus eller falafel till middag, eller ärtsoppa förstås!

5. Gå en tipspromenad, till exempel på Artipelag i skärgården. Dit kommer du med buss från Slussen på 35 minuter (buss 474 klockan 10.22, 11.22, 12.21 och 13.20, byte till 468 vid Värmdö marknad). Där kan du också kolla på utomhusskulpturer och fika utomhus. Öppet torsdag och fredag (även lördag och söndag) klockan 11-16.

Ha det så skönt & glöm inte munskydd och handsprit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *