13 mars

Veckan som har gått


Visst känns det som att veckorna springer förbi samtidigt som det blir allt ljusare ute? I det här inlägget kan du läsa om vad som har hänt hos oss sen sist och även lite om det omtalade coronaviruset.

Det har som vanligt hänt mycket på Magelungen Gymnasium Danvikstull. Eleverna i årskurs 1 är nu ute på olika pedagogiska verksamheter och har arbetsplatsförlagt lärande (APL). Årskurs 2 och IMA fortsätter att leverera på sina lektioner, precis som vanligt. Årskurs 3 startade förra veckan den nya kursen Gymnasiearbete, och det gör att de är ännu ett steg närmare studenten. En annan rolig händelse som några elever och några från personalen uppmärksammade i onsdags var den omtalade guldbrons ankomst. Bilden här bredvid är tagen från plan 11 i vårt hus och visar guldbron minuterna före den anlände till sitt hem, Slussen.Det är ingen överdrift att säga att coronaviruset är på allas läppar just nu. Symtomkartan med bildstöd som Logopedjulia har tagit fram (se stora bilden här nedanför) finner även vi användbar i kommunikationen med våra elever. Att tvätta händerna är alltid viktigt, men varför inte göra det lite extra festligt genom att samtidigt sjunga ”Tvätta, tvätta liten hand” till Blinka lilla stjärna-melodin?


Den här gången avslutas blogginlägget med en uppmaning. Tvätta händerna, stanna hemma vid symtom och var snälla mot varandra!