13 december

Snart är det jul!

Några jobbar idogt för att hinna färdigt med de uppgifter som hör till höstterminen. Andra jobbar lika idogt med att uppdatera elevernas matriser, och så finns det de som räknar ner dagarna fram till jullovet. Oavsett vilken kategori du tillhör är en sak säker; du har gjort dig förtjänt av ett skönt jullov. Nu ska du få läsa om hur julstämningen växer sig starkare här på Magelungen gymnasium Danvikstull. Hos oss är det nämligen inte bara adventsljusstakarna som skvallrar om att julen snart är här…Sedan en tid tillbaka har eleverna i BF2 arbetat med ett välgörenhetsprojekt till förmån för Musikhjälpen. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som äger rum en decembervecka om året, och även det är ett jultecken. På Sveriges radios hemsida står det mer om hur Musikhjälpen ihop med Radiohjälpen vill ”/…/ uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof”. Årets tema är ”Sex är inte ett vapen”. Som lärare är det lätt att bli rörd när en ser elevernas otroliga engagemang! De har skrivit projektplaner, loggat, skapat armband och marknadsfört sina olika välgörenhetsprojekt. Vi är många som tycker det är fint att få hjälpa andra, inte minst i en månad som riskerar att handla om julstress, konsumtion och överflöd.


Visst har vi känt av julstämningen även på mentorstiden? I några mentorsklassrum har det klippts och klistrats och resultatet blev julkort. I andra rum har julkänslan väckts av att få höra olika julberättelser och dikter, för vad är väl en jul utan Rydbergs Tomten? Idag på mentorstiden har alla fått njuta av ett fint luciatåg med tillhörande sånger. I tåget fanns en Lucia, elever och personal som dekorerat sina huvuden med tomteluvor och glitter, till och med ett diadem med renhorn upptill skådades. Även dagens lunch, risgrynsgröt med klassiska tillbehör, har bidragit till julstämningen.Så när börjar egentligen jullovet, och när startar skolan igen? All viktig information hittar du här nedanför. Med detta blogginlägg vill vi önska alla er som läser en riktigt god jul och ett gott nytt år!


Julavslutning torsdag 19/12-19


9:00-10:15 plan 3 biblioteket med IMA


10:30-11:45 plan 5 köket med BF


Båda avslutningarna kommer inledningsvis bestå av olika tal och sånger, därefter förflyttar vi oss till mentorsklassrummen och fikar och kör en Kahoot med jultema.


Elevernas terminstart 8/1-20


Eleverna följer sina vanliga scheman.Av Alexandra Nordberg