Familjehem / Behandlingsfamiljer

 Vill du bli familjehem och ingå i vårt behandlingsteam?

Vill ni stötta och hjälpa ett barn eller en ungdom en bit på väg i livet? Du kanske redan är familjehem eller är nyfiken på att bli familjehem? Bli FUNKA familjehem!

 

Vi söker er som redan är familjehem och er som vill prova på att ta emot ett barn eller en ungdom i ert hem. Ni kommer arbeta utifrån våra handboksbaserade behandlingsprogram, FUNKA familjehem eller FUNKA+ behandlingsfamilj (9-12 månader) där ni är en viktig del i behandlingsarbetet.

Vi söker er trygga vuxna, par eller ensamstående, som kan erbjuda ett stabilt sammanhang för ett barn eller en ungdom som inledningsvis behöver mycket stöd. Uppdragen förutsätter att en vuxen finns tillgänglig hemma på heltid. Tillsammans med vårt behandlingsteam skapar ni förutsättningar för en fungerande skolgång, en aktiv fritid och goda kompisrelationer. Innan er första placering får ni en två dagars utbildning, där efter handledning varje vecka, fortbildning, tillgång till stöd dygnet runt per telefon samt ett arvode motsvarande en behandlingsassistents lön.

Om detta låter spännande eller om du har frågor så kontakta oss för mer information om uppdragen.

 

Kontaktpersoner

Camilla Götlund

Familjehemsrekryterare

073 50 448 06
camilla.gotlund@magelungen.com

Lottie Michélsen Engwall

Chef Magelungen familjehemsvård

070 30 22 366
lottie.engwall@magelungen.com