Kontaktpersoner Örebro Heldag- behandling & skola

Patrik Karlsson Söderström

Chef Örebro Norra/Nobel

070 611 69 17
patrik.karlsson-soderstrom@magelungen.com

Carina Wilén

Chef Örebro Västra

070 611 11 56
carina.wilen@magelungen.com

Gunilla Kjellström Sundgren

Skolsköterska

072 240 77 74
gunilla.kjellstrom-sundgren@magelungen.com

Lena Jonsson

Rektor Västerås Grundskola

076 555 96 21
lena.jonsson@magelungen.com

Örebro Heldag- behandling & skola

Heldag - Behandling & Skola

Örebro

Våra två verksamheter Norra/Nobel och Västra erbjuder terapeutisk verksamhet och skola i en tydlig och förutsägbar miljö för barn och ungdomar 10-19 år.

Vårt arbetssätt vilar på en systemisk grund. För oss är det därför viktigt att göra hela familjen delaktig i förändringsarbetet. Regelbundet familjearbete ingår som en naturlig del i upplägget. I mötet med barn och familjer jobbar vi mentaliseringsbaserat, vilket kortfattat syftar till ökad självkännedom samt förståelse av hur man påverkar och påverkas i relationen till andra människor.

Verksamheternas skola är en fristående skola som bedriver undervisning i mindre grupper 4-8 barn per grupp i årskurserna 4-9. Våra lärare ansvarar för att göra upplägg avseende skolarbetet, vilka är individuellt anpassade utifrån varje barn/ungdoms behov och skolans läroplan.

Runt varje barn/ungdom och familj skapas ett team bestående av en behandlingsansvarig samordnare, en mentor och en familjeterapeut som följer hela placeringen. Arbetet i teamet bygger på tydligt formulerade mål som baseras på barnets/ungdomens och familjens behov och uppdragsgivares vårdplan/uppdrag.

Norra-Nobel
Ribbingsgatan 11

  • 13-19 år
  • 15 platser

Västra
Skolgatan 26

  • 10-14 år
  • 8 platser

Hitta hit

Skolgatan 26,
703 62 Örebro, Sverige

Visa karta