Skolsociala team – vad är det och vad är viktigt att tänka på vid uppstart

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om skolsociala team. Som många av er vet finns det nu statsbidrag från Skolverket att söka för att komma igång med metoden!

Det här seminariet kommer att handla om hur man lyckas i det operativa arbetet.
Seminariet kommer att innehålla:

  • Definition av skolsocialt team
  • Att lyckas med det tvärprofessionella arbetet
  • Handfasta råd kring struktur och organisation
  • Framgångsfaktorer: vad är viktigt för att lyckas?
  • Vi utbildar och handleder skolsociala team runt om i landet och vill dela med oss av våra erfarenheter av denna viktiga, närvarofrämjande insats.
  • Information om vårens kommande utbildning om skolsociala team

Hoppas att vi ses!

Kursledare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

Information

Datum
03 september

Tid
15:00-16:00

Ort
Online

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig