Örebro

Magelungen Örebro erbjuder:

Heldag – behandling & skola för barn/ungdomar 10-19 år och deras familjer. Vi skapar individuellt utformade behandlingsupplägg med integrerad skola utifrån tydliga förändringsmål från barn/ungdom, familj och uppdragsgivare.

HSP (Hemmasittarprogrammet) som vänder sig till barn och ungdomar som är skolfrånvarande. Magelungen har utarbetat ett manualbaserat behandlingsprogram för att hjälpa barn och ungdomar tillbaka till en fungerande skolgång

FUNKA-programmen är öppenvårdsprogram där vi arbetar med olika terapeutiska redskap, intensivt utifrån KBT och systemteoretisk grund. Mycket av arbetet går ut på att hjälpa ungdom och familj med en fungerande vardag.

Ovanstående verksamheter finns centralt i Örebro på Skolgatan 26

Kollo – verksamheter i olika former för barn och unga som behöver stöd i att bygga och upprätthålla relationer till jämnåriga och vuxna. Kollo skapar goda erfarenheter med lek, trygghet och äventyr. Vårt kollo finns i Suttarboda, 2 mil från Örebro.

  • Heldag – behandling & skola
  • Öppenvårdsprogram (HSP, FUNKA-programmen)
  • Kolloverksamheter

Stöd och insatser på Stall Magelungen – Att hantera hästar och ridning är stärkande för självkänslan och ger kraft till andra delar av livet. Vi erbjuder ridning med tillhörande skötsel av hästar och stallsysslor som en motivationsfaktor, färdighetsträning och i rent terapeutiskt syfte.

För mera information

– 

Kontaktpersoner

Carina Wilén

Behandlingschef Örebro

070 611 11 56
carina.wilen@magelungen.com

Anel Murtic

Rektor Örebro Heldag och Resursskola

0760 41 02 48
anel.murtic@magelungen.com

Våra enheter

Nedan hittar du våra enheter tillhörande detta område.