30 november

“Att få vara med från behandlingsstart till behandlingsslut, det är otroligt givande!” - Pontus Pers om Funka + Behandlingsfamilj

Nu är det dags att presentera en behandlare och först ut är Pontus Pers i Örebro. Han har lång erfarenhet av arbetet inom Magelungens Familjehemsvård och jag fick en pratstund med honom om vad han uppskattar mest med sitt jobb, vad han tycker är utmanande och vilka tips han vill skicka med våra behandlingsfamiljer.

Vem är du? 
Jag heter Pontus Pers och arbetar inom Öppenvården i Mälardalen sedan år 2015. Jag har jobbat med just Funka + Behandlingsfamilj sen ungefär ett år tillbaka, men arbetar också med de andra Funka-programmen och HSP. Vår enhet ligger i Örebro, men vi har upptagningsområde från Västerås och en bit i Värmland.

Vad jobbar du med? 
Jag jobbar som behandlare i olika typer av roller i Funka-programmen till exempel behandlingsledare och ungdomsbehandlare i Funka + Behandlingsfamilj. Vi har en del familjehemsplacerade ungdomar i vår verksamhet där mitt uppdrag är att handleda familjehemmen. Jag tycker att det är jättebra att alla behandlingsenheter samverkar. Det gör att familjehemmen känner sig mer hållna och vårt arbetssätt går som en röd tråd genom behandlingen.

Vad är roligast i jobbet?
Att får vara med från behandlingsstart till behandlingsslut, det är otroligt givande och det absolut bästa med jobbet.

Vad är utmanande?
Som behandlingsledare kan det vara utmanande att ha metaperspektiv över det som sker och att hantera processer kring behandlingsteamet. En annan utmaning är att skapa behandlingsallians vilket också är det viktigaste.

Har du något tips? 
Mitt tips är att behandlingsfamiljerna ska lita på sig själva. Har ni gått igenom utredning så litar vi på er, räkna med det!

Tack Pontus för att du tog dig tid att berätta för oss om ditt arbete. Nästa gång får ni träffa Viki från Helsingborg. Jag som har intervjuat heter Karoline Eriksson och jobbar vid Familjehemsvården i Stockholm. På återhörande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *