Vanliga frågor

Hur söker man plats?
Du som är vårdnadshavare eller handläggare kan lämna in en intresseanmälan genom att följa länken i rutan till höger. Innan vi kan erbjuda plats i någon av våra grupper, krävs att kommunen beviljat bistånd enligt LSS eller SoL.

Vad gör man på kollo?
Livet på kollo kan innehålla aktiviteter som bad, hajk, lek och utflykter men även lugnare aktiviteter som pyssel, att läsa böcker och spela spel. Mycket av det vi gör, gör vi tillsammans men det finns också tid att vara med sig själv.

Hur sover man?
Barnen/ungdomarna delar rum med minst en annan deltagare. Föräldrar som åker ut tillsammans med sitt/sina barn får ett eget rum.

Vilka jobbar på kollo?
I alla kollogrupper finns personal som är utbildade eller under utbildning till psykolog, beteendevetare, lärare, specialpedagog, socionom eller liknande. Medarbetarna i samtliga verksamheter får regelbundet handledning av legitimerad psykolog eller psykoterapeut och alla måste lämna in utdrag ur belastningsregistret samt skriva på avtal om sekretess.Vad händer om man inte trivs eller längtar hem?
Det kan hända att det kommer dagar och stunder då man längtar hem eller har bråkat med någon och känner sig ledsen och arg. De vuxna på kollo kommer att finnas där för att stötta dig att reda ut konflikter, att ta kontakt med andra, om du behöver prata, om du känner dig ledsen eller om längtar hem. Vi hoppas att vi ska kunna hjälpa dig att stanna kvar under hela perioden. Att prata ofta med sina föräldrar och ta hjälp av de vuxna på kollo brukar hjälpa.Får man ha mobil med sig?
På kollo har vi en fast telefon som föräldrar kan ringa till. Tanken är att vi är på kollo för att göra saker tillsammans och prova att göra på andra sätt än vi är vana vid. Känner man att man vill ha självsamhet så kan man alltid läsa, skriva, rita, lyssna på musik eller något annat. Det ser lite olika ut i våra grupper vad som gäller för den egna mobilen. Kolla med föreståndaren för den aktuella gruppen eller någon av de övriga medarbetarnaVad behöver jag ha med mig?
Det mesta finns ute på kollo; tidningar, spel och uteleksaker. Som en hjälp att inte glömma något brukar vi dela ut en utrustningslista. Det är bra att tänka på att inte ta med sig något som är ömtåligt eller dyrbart då vi inte kan ersätta skador eller om något försvinner.Försäkrad?
Alla deltagare är försäkrade genom en kollektiv olycksfallsförsäkring.

Har du fler frågor kontakta oss!

Magelungen Kolloverksamheter

Bondegatan 37
116 33 STOCKHOLM

kolloverksamheter@magelungen.com

Intresseanmälan

Du som är vårdnadshavare eller handläggare kan fylla i denna blankett.

Ta del av vårt nyhetsbrev

Vårt syfte med nyhetsbrev och utskick är att informera om vårt utbud. Dels om våra kostnadsfria seminarier och dels om våra utbildningar, föreläsningar, konferenser, event och det som är aktuellt inom vår bransch. Kryssa i rutan nedan för att godkänna att vi hanterar dina personuppgifter. Du kan närsomhelst välja att avregistrera dig från våra utskick/ nyhetsbrev. Vi kommer inte att ge dina uppgifter vidare till tredje part.