Heldag Gävle – vik 2 år

Vi är ett härligt gäng socionomer, beteendevetare och pedagoger som har ett gemensamt uppdrag att möjliggöra personlig social utveckling och en fungerande skolgång för ungdomarna på vår skola. Du blir en av fyra behandlingssamordnare som arbetar nära våra fem lärare och elevcoacher. Elevantalet varierar mellan 15 – 20 ungdomar, där 15 elever har insatsen behandling.
Arbetet på vår Heldag – behandling med resursskola innebär att befinna sig i ett tvärprofessionellt team som består av behandlingssamordnare, familjebehandlare och mentorer. Vi jobbar tillsammans för att våra ungdomar ska få lyckas med sin skolgång. Det innebär ett samarbete, där professionerna sida vid sida, arbetar med beteendeförändring, att träna sociala färdigheter och pedagogiskt arbete.

Arbetet kräver stor flexibilitet, kreativitet, god samarbetsförmåga, ett inre lugn och en orädd person.
För att trivas hos oss behöver du vara en trygg person med god självkännedom, du behöver kunna se och uppskatta små framsteg, tycka om att arbeta metodiskt med ungdomarna och deras familjer som ibland befinner sig i kaos. Du behöver även kunna jobba behandlande både i planerade samtal med ungdomarna men framför allt under lektioner och raster då våra ungdomar ofta behöver stöd och vägledning ”här och nu och i stunden”. Vi har sett värdet av utomhuspedagogik och vill fortsätta utveckla det arbetet så det är en fördel om du trivs i ute i naturen.

Vi arbetar lågaffektivt och det är även ett krav vi har på dig. Du behöver ha en positiv inställning till- och förståelsen för att arbete i team med olika professioner är en förutsättning för framgång. Det underlättar om du kan vara tydlig både i tal och skrift. Vi arbetar på uppdrag från socialtjänsten och vi värdesätter ett gott samarbete med dem varför du behöver vara serviceinriktad.

Vi erbjuder ett varierande arbete med stora möjligheter att påverka ungdomarnas liv och att få vara en viktig del i deras utveckling. Kommunikation och att ha roligt tillsammans är en förutsättning så hos oss får du delta i både professionellt utvecklande sammanhang såväl som teamstärkande övningar och lekar!

Kvalifikationer:
Akademisk grundexamen såsom beteendevetare, socionom eller annan likvärdig utbildning är ett krav. B körkort

Meriterande:
God kännedom om NPF, trauma och psykisk ohälsa. Vidareutbildningar tex MI, erfarenhet av att arbeta lågaffektivt och med traumamedveten omsorg.

Ansökan via mail till camilla.joneson@magelungen.com senast den 27 april

 

Kontaktpersoner

Camilla Joneson

Enhetschef i Gävle

070 302 50 11
camilla.joneson@magelungen.com