4 maj

Vad gör en familjebehandlare?

Teamet i Funka + Behandlingsfamilj består utöver behandlingsfamiljen av tre personer med tydligt definierade roller och ansvarsområden. Här berättar vi om uppdraget som familjebehandlare.

-I familjebehandlingen jobbar vi med att föräldrarna ska hitta tillbaka till eller bygga en ny relation till sin ungdom. Bland annat genom att få till bra stunder tillsammans säger Sofia Molin, familjebehandlare. Läs artikeln med Sofia och Anna som deltagit i behandlingsprogrammet. Familjebehandlaren träffar föräldrarna varje vecka genom hela programmet och håller kontakt med dem i den utsträckning som behövs för information, stöd, motivation eller uppföljning. Familjebehandlaren följer med föräldrarna på möten, som till exempel möten på BUP eller i skolan.

Familjebehandlaren har ansvar för det behandlingsarbete som gäller föräldrar och syskon samt är den som planerar och följer upp umgängena tillsammans med föräldrar, ungdom och ungdomsbehandlare. En bit in i programmet träffar familjebehandlaren föräldrar och ungdom tillsammans varje eller varannan vecka.

-Det är tryggande för ungdomen att veta att mamma och pappa är med i behandlingen och att de också behöver göra förändringar för att det ska fungera bättre hemma, säger Sofia Molin, familjebehandlare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *