Kontaktpersoner Örebro Kolloverksamheter

Elin Ekerheim Matsman

Enhetschef Stockholm och Örebro

076 324 42 15
elin.ekerheim@magelungen.com

Lotta Gustavsson

Ansvarig LSS-verksamheter

070 611 13 65
lotta.gustavsson@magelungen.com

Örebro Kolloverksamheter

Kolloverksamheter

Örebro

Vår kolloverksamhet vänder sig till barn och unga i åldern 6-19 år som behöver en plats för nya goda upplevelser tillsammans. I grupperna finns max 10 deltagare samt 3-5 ledare på plats under perioden. Tillsammans vill vi skapa grupper där alla kan få uppleva hur det känns att lyckas och må bra. Vi vill erbjuda trygga och meningsfulla sammanhang som kan ge avlastning, återhämtning, goda stunder, stöd och miljöombyte tillsammans med trygga vuxna och andra jämnåriga.

Vi tar emot barn och ungdomar på uppdrag av socialtjänsten och LSS.

Vårt kollohus ligger i Suttarboda 1,7 mil från Örebro, mitt ute i det idylliska Bergslagen med spännande skogar och närhet till djur, vandringsleder, äventyr, fiske och bad.

Vi har grupper året runt:

  • Helgkollo – För barn och unga, 10 till 11 helger per år. Suttarboda kollogård kan erbjuda kollovistelse 2 helger i månaden i barngrupp och 2 helger i månaden i tonårsgrupp.
  • Sommarkollo – Mellan 2 och 7 dygn på sommarlovet. Vi erbjuder sommarkollo under 5 olika perioder utifrån ålder och behov.
  • Lördagsskoj – Här kan du delta om du inte är redo att sova över på kollo eller i väntan på en plats i kollogrupp. Gruppen ses under dagtid 1 lördag i månaden.
  • Familjekollo – På sommaren erbjuder vi familjekollo där förälder och barn tillsammans åker på kollo.
  • Korttidsvistelse – Korttids bedrivs måndag till torsdag året runt. Dagtid eller övernattning beroende på behov. Tanken med korttids är att erbjuda barn och ungdomar miljöombyte där de kan slappna av, testa nya saker och få miljöombyte tillsammans med jämnåriga och trygga vuxna.
  • Lovkollo Höstlov, jullov, sportlov och påsklov erbjuder vi 2 dygns kollovistelse.
    Vi erbjuder även Lovskoj vilket innebär en eller flera dagsaktiviteter för de barn som inte känner sig redo att övernatta på kollogården än.

Röster från vår senaste utvärdering:

”De får ha roligt tillsammans med andra barn, i mindre grupp. Där deras möjligheter att lyckas/hålla ihop är genomförbart. Stärker deras självkänsla då de ej fått detta att fungera i skolan”.
/förälder till barn på kollo.

”Upplever att personal har stor kunskap och rätt bemötande av barn med funktionsvariationer”.
/förälder till barn på kollo.

”Trevlig och kunnig personal. Ni justerar schemat efter behov. Flexibiliteten uppskattas”
/förälder till barn på kollo.

 

Hitta hit

Unnamed Road,
719 93 Garphyttan, Sverige

Visa karta