Gymnasium Södermalm Legitimerad lärare i Engelska och Samhällskunskap till IMA/IMA ASD – vikariat

Vill du göra det lilla extra för att göra skillnad för elever? Känner du att det skulle vara en utvecklande möjlighet att under en period få arbeta på en unik gymnasieskola för elever i behov av omfattande särskilt stöd? Då är vi skolan för dig.

Magelungens skolverksamhet är ett personalägt, idéburet alternativ med fokus på elever som inte funnit sin plats inom den ordinarie skolan. Vi har ambitionen att möta våra elever med hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Undervisningen sker i små grupper i en sammanhållen miljö. Vi vill skapa en god lärmiljö som är liten nog att erbjuda en personlig atmosfär med studiero och personligt bemötande, men ändå stor nog att vara en arena för möten och relationsbyggande.

Magelungen Gymnasium Södermalm består av Samhällsvetenskapsprogrammet och Individuellt alternativ. Skolan vänder sig till elever med omfattande behov av särskilt stöd och på Individuellt Alternativ har vi även en studiegrupp för elever med diagnos inom autismspektrum, IMA ASD. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska utmaningar och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med tydliggörande pedagogik, småskalighet, hög personaltäthet samt förstärkt elevsocialt stöd utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Välkommen att söka tjänst hos oss! Vi söker nu en legitimerad lärare i Engelska och Samhällskunskap. Du kommer främst att undervisa i grundskolekurser på vårt Individuella program, IMA/IMA ASD. I arbetet ingår även utökat mentorskap för ett tiotal elever. Tjänsten är ett vikariat under läsår 21/22, 100%, och arbetsplatsen är på Gaveliusgatan 7. Kollektivavtal finns.

Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har:

  • God kommunikatör-vi kommunicerar mycket med eleverna och deras familjer samt med utomstående aktörer vid behov.
  • Utvecklingsbenägen och flexibel-vi är en både lärande och växande organisation.
  • Ett varmt intresse för ungdomar ”utanför mainstream”.
  • Utpräglad teammänniska – för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Du kommer att samarbeta nära med elevhälsopersonal, lärare och ledning.
  • Lika delar allvar, engagemang och humor.
  • Relationell kompetens med förmåga att lyfta eleverna både kunskapsmässigt och mot bättre självkänsla.
  • Intresserad av att vara med och utveckla tematiskt arbete.
  • Erfarenhet av att arbeta med Google Classroom, Google Meet, SchoolSoft.

Vi vill att du skickar med CV, personligt brev och referenser i din ansökan. Vi tar endast emot handlingar via e-post. Urval sker löpande, men senaste ansökningsdag är 2021-05-30.

Ansökan skickas till: pia.lindberg@magelungen.com

Vid eventuella frågor kontakta;

Rektor Pia Lindberg, 076 1842278

Biträdande rektor Aysegül Enström, 070 4209280

Kontaktpersoner

Pia Lindberg

Rektor Södermalm gymnasium

076 184 22 78
pia.lindberg@magelungen.com

Aysegül Enström

Biträdande rektor

070 420 92 80
aysegul.enstrom@magelungen.com