19 juni

Sommar!

 

Hej!

Efter att inte ha gjort så mycket väsen av sig under själva läsåret så är det nu i alla fall dags för bloggen att avsluta det!

Sommaren står för dörren och just nu jobbar vi med att knyta ihop säcken, samtidigt som vi blickar framåt och förbereder inför hösten. Förhoppning till hösten är att bloggen ska bli ett bättre verktyg för att belysa vår verksamhet, där vi kan dela med oss av allt det vi gör (vilket faktiskt är rätt så mycket). Under året så har vi bland annat påbörjat utvecklingsprojekt som rör digitalisering; från robotar i undervisningen, som kan möjliggöra närvaro även för de som inte är på plats, till hur vi kan inkorporera och arbeta med VR/AR i vår verksamhet. Vi har även fortsatt utveckla vårt arbete kring elev hälsomöten (EHM) ett forum där alla på skolan arbetar gemensamt utifrån ett främjande och förebyggande elevtänk. Under året har det ämnesövergripande arbete tagit fart på allvar, vi har hunnit med att genomföra fyra olika tematiska upplägg där eleverna fått möta sina ämnen på ett lite annorlunda sätt. Allt detta, och mycket mer, är sådant ni kommer kunna läsa mer om från och med hösten!

För andra året i rad (alltså alla år hittills) så kör vi också sommarskola här på Magelungen Gymnasium Göteborg. De av våra elever som, av olika anledningar, har delar av kurser kvar att färdigställa ges möjligheten att komma in till skolan under de två första veckorna av deras sommarlov. Eleverna får stöd i sina studier och med hjälp av återkopplingsmatriser samt uppgiftsmallar så vet eleverna vad de ska fokusera på för att hinna så långt som möjligt.

Lovskola är något vi började med redan första året, då eleverna hade möjlighet att komma in och arbeta vidare med sina studier under sportlovet, påsklovet och sommarlovet. Under läsåret 18/19 har samma möjlighet funnits. Tanken bakom lovskolan är att de som kanske missar delar av läsåret, eller som behöver lite extra tid för att färdigställa sina kurser ska få den möjligheten. Istället för att få med sig kurser till det nästkommande läsåret så ger lovskolan eleverna en utökad möjlighet till att sätta punkt för skolåret och börja på ett nytt blad till hösten. Över en tre års period så innebär möjligheten till lovskolan att eleverna kan få runt tre månader extra tid på sig att avklara sina studier.

När vi nu sammanfattar året så finns det mycket positivt vi tar med oss. Varje dag har bjudit på intressanta, roliga och lärorika möten med våra fantastiska elever, möten som ger inspiration och energi. Kollegiet har växt under året och med det blivit ännu bättre! Vi ser fram emot att tillsammans med våra elever, både nya och återkommande, få fortsätta utvecklas och bli ännu lite bättre under nästa läsår!

Vi här på Magelungen Gymnasium Göteborg vill passa på att önska alla en trevlig sommar! Vi hoppas att ni får värme, avslappning och glädje i perfekta doser!

Hörs igen till hösten!

Hälsningar

Personalen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *