Camilla Joneson

Enhetschef i Gävle

070 302 50 11
camilla.joneson@magelungen.com

Gävle Skaparbyn

Gävle Skaparbyn

Kolloverksamheter

Vi tar emot ungdomar i åldern 12- 18 år, där varje grupp består av 4-6 ungdomar. Vi har en personal på två ungdomar. Vi tar emot barn som beviljats en insats via SoL (socialtjänstlagen).

För mer frågor/info: Camilla Joneson, Enhetschef Magelungen Gävle
Telefonnummer: 070 302 50 11

Mejl: Camilla.joneson@magelungen.com

Magelungen kolloverksamheter Gävle erbjuder:

  • Helg- och lovgrupper året runt – Helgkollo – 10 till 11 helger per år. 
Vi kan också erbjuda: 
  • Dagkollo – under sommaren, kan bli aktuellt beroende på efterfrågan 
  • Sommarkollo- kan bli aktuellt beroende på efterfrågan 
Vår målgrupp: 

Barn och unga i huvudsak 12- 18 år som behöver en plats för nya goda upplevelser, tillsammans med andra jämnåriga och trygga vuxna. Vi utformar vår verksamhet för att passa deltagarnas olika behov. 

Vart finns vi? 

Skaparbyn ligger 4 mil sydväst om Gävle och 7 mil norr om Uppsala i tätorten Hedesunda. 

Om skaparbyn och anläggningen: 

Skaparbyn är en arkitektonisk pärla ritad av Ralph Erskine. Anläggningen är byggd i en halvcirkel kring en mysig gårdsplan. Halvcirkelns öppning vetter mot Dalälven. Den består av en huvudbyggnad som innehåller en storstuga med många spännande ytor på olika nivåer. Storstugan har kök och är också matsal med öppen spis.
I ett av husen finns en atelje där vi kan skapa och måla.
Tre stugor utgör boenden. Stugorna är fristående, men binds ihop av ett stort trädäck med uteplats utanför varje stuga. Stugorna är rymliga och har väldigt högt i tak. Varje stuga har plats för 6 ungdomar. 

Självfallet utnyttjar vi också gårdsplanen och grönytorna för aktiviteter. 

Aktiviteter:

Utanför gårdsplanens halvcirkel finns en mycket stor gräsyta som gränsar mot stranden. Här finns både en brygga och båtramp, tillgängligt endast för Skaparbyns boende. Här kan ungdomarna bada, fiska, segla, ro eller åka kanot under ledning av de vuxna. 

Om Skaparbyn och Hedesunda: 

Skaparbyn ligger i Hedesunda som är en tätort vackert beläget vid Dalälven cirka 7 mil norr om Uppsala och 4 mil sydväst om Gävle. Skaparbyn ligger strax utanför samhället på Ön, en långsträckt ö i en av de många stora fjärdar som bildats i den här delen av Dalälven.

I Hedesunda finns flera restauranger, en ICA affär, hälsocentral, skola och bibliotek. Här finns även padelbanor, fotbollsplaner, allaktivetshus, cyckelramp och en idrottsanläggning med löparbanor m.m. 

På Ön och alldeles i närheten av Skaparbyn ligger Sandsnäsbadet med sin underbara sandstrand, badbrygga, kiosk, badmintonplan och restaurang.   

 

Adress:

Övägen 8 
810 40 Hedesunda