Magelungen Örebro söker socionom/beteendevetare

Om jobbet

Är du nyfiken på att arbeta i ett dynamiskt sammanhang i en organisation med mångårig erfarenhet av behandlingsarbete och skola? Brinner du för att stödja barn och unga i att hitta sina egna resurser och styrkor?

Magelungen Heldag i Örebro arbetar på uppdrag av Socialtjänsten och riktar sig till barn och ungdomar i åldern 10–18 år som är i behov av stöd i sin psykosociala och skolmässiga utveckling. Ett fokus i arbetet är även den unges familjer/nätverk. Vi erbjuder individuell- och gruppbehandling, familjearbete samt skola.

Magelungen Heldag är ett sammanhang som är organiserat utifrån tvärprofessionella team bestående av samordnare, familjebehandlare och mentorer. Samordnaren samskapar förändrings- och utvecklingsprocesser där den unge möjliggörs stöd i sin sociala och känslomässiga utveckling.

Magelungen Heldag i Örebro har sin grund i systemiska idéer och mentaliserande förhållningssätt och har genom åren byggt vidare sin erfarenhet med teorier och metoder relevanta för arbete med målgruppen.

TjänstenSamordnarrollen innebär ett variationsrikt arbete. Genom verksamhetsmiljö, samtals-och mötesforum med den unge och dess närverk och olika former av personalforum samskapa förändring och utveckling utifrån uppsatta skol- och behandlingsmål. Arbetet kräver öppenhet och god samarbetsförmåga, stresstålighet, flexibilitet och ett kreativt förhållningssätt. Du kommer att vara delaktig i kvalitetssäkring och kompetensutveckling samt tillsammans med dina kollegor bära verksamhetens utvecklingsarbete framåt.

Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera både muntligt som skriftligt och du är bra på att skapa relation med olika personer, både när det gäller de unga och deras familjer, kollegor och externa aktörer. Du tycker om att känna ansvar och förvalta ditt mandat likväl som du genom dialog tycker om att hitta nya lösningar tillsammans med andra.

Kompetenskrav

  • Vi söker dig med högskoleutbildning, gärna socionom eller beteendevetare.– B körkort är en fördel.
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

    Övrigt meriterande

  • Vidareutbildningar i psykoterapi
  • Andra former av relevant kompetensutveckling inom exempelvis Barn och trauma, NPF, MI, KBT etc.
  • Erfarenhet av behandlingsarbete

Ansökan

CV och personligt brev

Sista ansökningsdag 2021-04-31

Vi tar endast emot ansökan via epost:

Om du erbjuds anställning inom arbete med barn/ungdomar är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Kontaktpersoner