Magelungen Helsingborg söker driven behandlare

Våra insatser vänder sig till barn, ungdomar, deras familjer och familjehem. Behandlingen har sin grund i social inlärningsteori och KBT.  Arbetet sker i team om två till tre personer.

I tjänsten ingår att planera och genomföra behandlingsinsatser, ha kontakt och samordna insatser med våra uppdragsgivare samt skriva, och följa en genomförandeplan och ansvara för dokumentation. Vi söker en driven person som vill vara med och utveckla en växande verksamhet. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas, att vara med och utveckla samt att arbeta i en stimulerande miljö.

  • Du ska uppskatta att arbeta med både ungdomar, föräldrar/familjer och professionella och ser betydelsen av att ha ett nära samarbete med föräldrar och ungdomens nätverk.
  • Du ska ha en god förståelse mellan teori och praktik och ha förmåga till självständigt arbete.
  • Vi vill att du delar våra tankar om ett systemiskt och salutogent förhållningssätt där ett respektfullt bemötande, stärkande av resurser och kompetens hos dem vi möter är huvudfokus.

Då vi möter familjer med en komplex problematik ställer det också krav på att du som person har god självkännedom och har ett öppet, utforskande och nyfiket förhållningssätt. Vanliga svårigheter hos de ungdomar vi arbetar med är neuropsykiatriska funktionshinder, framför allt autism, adhd, add, samt ångest och depression i kombination med långvarig och komplex skolfrånvaro och/ eller beteende – och känslomässiga svårigheter.

Behandlingsinsatsen sker i samverkan med många olika aktörer varför du också bör ha en god förmåga till samarbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller likvärdig högskoleutbildning. Vidareutbildning eller erfarenheter av KBT är ett plus. Då insatserna till stor del sker i hem- eller skolmiljö behöver du ha körkort. Som medarbetare på Magelungen har du en unik chans att hjälpa barn, unga och deras familjer. Vi är ett idéburet och medarbetarägt företag i ständig utveckling och tillväxt som vill bidra till samhällsnytta och innovationskraft inom behandling, skola och socialt förändringsarbete. Då vi eftersträvar jämn könsfördelning söker vi en man till vår arbetsgrupp.

Tjänsten är visstidsanställning på 80-100%.

210809-211231 med möjlighet till förlängning alternativt möjlighet till tillsvidareanställning.

Vi tillämpar individuell lönesättning.
Sista ansökningsdagen är 16/6 2021 och intervjuer kommer att ske löpande.
Körkort B fordras

Kontaktpersoner

Kalle Dahlin

Behandlingschef Helsingborg

073 530 44 11
kalle.dahlin@magelungen.com