Södertälje

Vi är en behandlings- och resursskola i Södertälje Hamn.

  • 10-12 platser
  • åk 7-9 år, 13-16 år.

Magelungen Södertälje är en verksamhet som består av elever inskrivna på vår resursskola och elever inskrivna på vår skola med behandling. Dagverksamheten, skola med behandling, erbjuder en kombination av skola och behandling. Mer information om vår resursskola finns här.

Skolan erbjuder undervisning i alla ämnen samt behandling i form av social- och emotionell träning både enskilt och i grupp. Vi erbjuder även familjebehandling med en utbildad familjeterapeut. Två av våra medarbetare är även utbildade i rePULSE, vilket är en välbeprövad arbetsmetod för impulskontroll och träning av sociala färdigheter. Behandlingsarbetet fortsätter även under skollov då vi har verksamhet för eleverna i dagverksamheten.

Ett nära samarbete med föräldrar är en nödvändighet för ett lyckat förändringsarbete vilket gör att vi har tät kontakt mellan vårdnadshavare och skolan samt kontinuerliga familjesamtal. Vi strävar efter att skapa ett sammanhang där varje ungdom blir sedd och bekräftad samt ges möjlighet att utveckla sin fulla potential.

Personalen består av lärare och socionomer som tillsammans med vår familjeterapeut arbetar som team runt eleverna. Skolan har också en kurator. Vi arbetar tillsammans för att skapa individuella förutsättningar för eleverna att nå kunskapskraven samtidigt som sociala färdigheter/förmågor tränas och utvecklas.

Vi finns i Södertälje Hamn och har verksamhet både på Vikingavägen 1 och Hertig Carlsväg 22

 

 

Kontaktpersoner

Olivia Landaveri

Behandlingschef

070 090 17 17
olivia.landaveri@magelungen.com

Gabriel Bozyel

Rektor Södertälje

076 320 31 92
gabriel.bozyel@magelungen.com

Våra enheter

Nedan hittar du våra enheter tillhörande detta område.