Elin Ekerheim Matsman

Enhetschef Kollo Stockholm och Örebro

076 324 42 15
elin.ekerheim@magelungen.com

Josefin Müller

Ansvarig Kolloverksamheter Stockholm

076 180 26 73
josefin.lange@magelungen.com

Lotta Gustavsson

Biträdande föreståndare

070 611 13 65
lotta.gustavsson@magelungen.com

Ellinor Almquist

Ansvarig Kolloverksamheter Stockholm

076 138 93 68
ellinor.almquist@magelungen.com

Vanliga frågor

Hur söker man plats?

Du som är vårdnadshavare eller handläggare kan ringa eller lämna in en intresseanmälan. Innan vi kan erbjuda plats i någon av våra grupper, krävs att kommunen beviljat bistånd enligt LSS eller SoL.

Vad gör man på kollo?

På kollo kan man testa på aktiviteter som bad, hajk, lek och utflykter men även lugnare aktiviteter som pyssel, att läsa böcker och spela spel. Mycket av det vi gör, gör vi tillsammans i grupp. Självklart finns det utrymme för egentid med vuxna i närheten.

Hur sover man?

Barnen/ungdomarna kan dela rum, men det finns oftast möjlighet att sova i eget rum. Sovande jour finns alltid i kollohuset.

Hur långt är kollo?

Vi erbjuder kollo varje helg, året runt. Men de flesta går 1 gång/månaden. Det finns även möjlighet att åka på kollo under lov och på sommaren.

Vilka jobbar på kollo?

All personal som jobbar på kollo har någon form av relevant utbildning samt erfarenhet av att jobba med barn och unga. Medarbetarna på kollo har regelbundet handledning av legitimerad psykolog eller psykoterapeut.  All personal måste lämna in utdrag ur belastningsregistret samt skriva på avtal om sekretess.

Vad händer om man inte trivs eller längtar hem?

Personal är lyhörda över hur den unga trivs och om man har hemlängtan tar personalen kontakt med vårdnadshavare och tillsammans gör vi en plan för hur vi på bästa sätt kan tillgodose behovet.

Får man ha mobil med sig?

Det finns alltid möjlighet att ringa personalen som är på plats under kollovistelsen och vi har även en jourtelefon om det skulle inträffa något akut.  Det ser lite olika ut i våra grupper vad som gäller för den egna mobilen. Kolla med personalen för den aktuella gruppen på ditt barns period.

Vad behöver jag ha med mig?

Det mesta finns ute på kollo, handdukar, lakan mm finns att låna. Som ett stöd inför längre perioder på sommaren skickar vi ut en utrustningslista. Det är bra att tänka på att inte ta med sig något som är ömtåligt eller dyrbart då vi inte kan ersätta skador eller om något försvinner.

Försäkrad?

Alla deltagare är försäkrade genom en kollektiv olycksfallsförsäkring.

Intresseanmälan

Du som är vårdnadshavare eller handläggare kan fylla i intresseanmälan på denna sida. 

Har du fler frågor kontakta oss!