Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Kan man bli utmattad när man är ung och går i skolan?

Välkommen till ett webbinarium om stress, utmattning och vilken hjälp det finns för unga idag.

Stress, stressrelaterad ångest och depression verkar öka kraftigt bland barn och unga idag, särskilt bland tjejer och de med NPF. Om man inte får rätt stöd kan långvarig stress leda till utmattning vilket ofta innebär en lång rehabilitering samt ett utanförskap i både skola och arbetsliv.
Vad är det som skapar stress hos våra barn och unga vuxna samt vilka symptom kan det ge? Ska vi sjukskriva unga för utmattning?

Medverkande:
Tinus Wallerborg, har själv varit utmattad under sin skolgång och delar med sig av sina erfarenheter. Lars Westerström, barn och ungdomspsykiatrier leg psykoterapeut med mångårig erfarenhet från BUP, som länge har lyft frågan om utmattning och unga. Susanne Berneklint, Riksförbundet Attention, projektledare för arvsfondsprojketet Vägen tillbaka som arbetar med unga med problematisk skolfrånvaro och NPF. Mike Banks, specialpedagog på Magelungen gymnasiet Södermalm. Moderator är Marit Sahlström, pedagog och författare från Magelungen Utveckling.

 

Välkomna!

Information

Datum
29 mars

Tid
9-10

Ort
Distans

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse. (ibland kan de fastna i skräpkorgen) eller om du stavat din mail fel, då studsar det. Du kommer att få mail med länk till zoom någon dag innan de kostnadsfria.

Anmäl dig