Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Contingency Management – KBT-insats för ungdomar som tar droger

Evidensbaserad metod

Handledning i verkliga ärenden

Metoden kan integreras med andra behandlingsmetoder

kalender

Verktyg i att hjälpa unga avbryta bruk och missbruk

Den här utbildningen ger dig konkreta metoder och en grundläggande förståelse för hur vi kan bemöta och arbeta med ungdomar som använder droger och alkohol.

Alla som arbetar med ungdomar kommer i kontakt med droger och alkohol. Det kan handla om ungdomar som söker samtalsstöd, ungdomar som har testat eller ungdomar som har ett mer omfattande bruk av droger och alkohol. Droger och alkohol bland unga kan skapa oro och osäkerhet bland yrkesverksamma. Framför allt vid kunskapsbrist, som kan leda till en rädsla att göra fel och en känsla av maktlöshet.

Utbildningen utgår ifrån metoden Contingency Management, som är en KBT-baserad insats som kan integreras i andra behandlingsmetoder. Metoden bedrivs tillsammans med ungdomar och deras familjer.

Utbildningen går igenom vad vi idag vet om ungdomar som använder droger och alkohol, om vad som är fungerande insatser, hur vi bör arbeta med vårdnadshavare och andra kring dessa ungdomar. Förutom teoretisk bakgrund ger utbildningen gott om tillfällen att arbeta med praktiska fall så att deltagaren är redo att arbeta omedelbart efter det första kurstillfället.

Utbildningen vänder sig till dig som möter ungdomar inom socialt arbete och skola, som tex behandlare, fältare, socialsekreterare och elevhälsopersonal.

Kursledare

Anders Öhman är utbildningsansvarig tillsammans med Emma Ulfsdotter Ljunggren i Contingency Management (CM) på Solega AB. Han är en av de personer som introducerat CM i Sverige inom ramen för MST (Multisystemisk terapi). Utöver detta arbetar han som MST-expert och ansvarar för kvalitetssäkringen i MST-team runt om i Sverige samt andra europeiska länder. Han har långvarig erfarenhet av arbete med antisocialt beteende hos ungdomar och har även en bakgrund inom Barn- och ungdomspsykiatrin.

Information

Datum
25 november - 26 november

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7, Stockholm.

Mat och dryck
Frukost, fika och lunch ingår.

Upplägg
Tvådagarsutbildning, 25-26 november Utbildningen sker på plats i Stockholm och online

Pris
7900 kr exkl. moms

Pris på distans
6900 kr exkl. moms

Anmäl dig