Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Mentaliseringsbaserad Föräldrabehandling

kalender

3 utbildningsdagar

Bekräftande Samspel - mentaliseringsorienterat familjematerial

Framtaget ur klinisk familjebehandling i Sverige

Stärk din kliniska förmåga i familjearbetet

Magelungen bjuder in till 3-dagarsutbildning i Mentaliserings-baserade föräldraprogrammet Bekräftande samspel.

Forskning och begrepp från mentaliseringsteorin inom anknytnings-forskningen har vuxit stort sedan 1990-talet. Förälderns mentaliserande och reflekterande förmåga beskrivs idag som en kärnkomponent för att skapa trygg anknytning till sitt barn och som vaccin när anknytningsbrott skett i familjen. Mentalisering, vårt emotionella och relationella immunförsvar.

Bekräftande samspel är ett mentaliseringsorienterat familjematerial fram-taget ur klinisk familjebehandling i Sverige. Under tre dagar kommer vi fördjupa oss i denna modell för att hjälpa familjer med att förebygga relationsproblem, öka förälderns mentaliserande förmåga vid konflikter och känslomässiga avstånd och att möjliggöra anknytningsreparation i familjen.
Utbildningen vänder sig till familjebehandlare, socialarbetare och lik-värdiga yrkesroller, som vill utveckla färdigheter i familjebehandling, i föräldrastöd och i föräldragruppverksamhet.
I utbildningen kommer grunderna för metodiken presenteras såväl som det kliniska arbetet med exempel ur föräldragruppsverksamhet, enskilt föräldrastöd och familjebehandling.

Föräldraprogrammet bygger på böckerna Bekräftande Samspel och Behandlarguiden i Bekräftande Samspel, vilka kom ut 2019 och 2020 via Humanistiska Förlaget.

Kursledare

Dan Forsström – verksam som kliniker, författare, föreläsare och utbildare.

Information

Datum
11 november - 12 december

Tid
9-16

Ort
Online

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Vad ingår; Kursen består av 3 heldagar. Både boken och behandlarguiden "bekräftande samspel" ingår i kursen.

Upplägg
Upplägg Detta är en 3-dagarsutbildning i i Mentaliseringsbaserad Föräldrabehandling. Kursen är helt digital och körs via Zoom. Datumen är; 11 och 12 nov + 12 dec. Anmälan är bindande 30 dagar innan kursstart.

Pris
9150 kr exkl. moms

Anmäl dig