Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

KBT för Skolsköterskor

kalender

4 heldagar

Konkreta verktyg för hälsofrämjande samtal

Evidensbaserad teori och praktik

Föreläsare med långvarig klinisk erfarenhet

Skolsköterskans roll och ansvar är brett. I arbetet ingår att ta hand om psykisk ohälsa såsom ångest, ätstörningar och självskada, neuropsykiatrisk problematik, livsstilsförändringar, elever som är hemmasittare, handleda och stötta annan personal vid svåra frågor, hålla kurser och vara insatt inom ANDT-arbetet och därtill hälsofrämjande arbete.

Vi har utifrån detta behov tagit fram en utbildning för att stötta och vidareutbilda dig som skolsköterska. KBT för skolsköterskor är en fördjupning i de verktyg som visat sig kraftfulla för att stötta och förebygga psykisk och fysisk ohälsa och hjälpa barn och unga att lyckas med beteendeförändringar.

Under utbildningen tas följande områden upp:

  • Beteendeanalys – det användbara verktyget för att förstå beteenden och för att hjälpa och motivera människor till förändring.
  • Mål och värderingar – få med dig de du möter på tåget och och förbättra chanserna till förändring.
  • Beteendemedicin – När psykologi och medicin möts; Hur kan du få de du möter att följa instruktioner, ta mediciner, hur kan du arbeta med barn som är rädda för till exempel sprutor eller blodprov. Bli bra på att bedöma risksituationer och hitta relevanta copingstrategier. Målet är att minska kroppsliga besvär.
  • Psykoedukation – hur du kan bli skicklig på att ge information på ett sätt som gör att eleven kan ta till sig och förstå.

Information

Datum
22 oktober - 12 november

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller i Eatery på nedervåningen.

Vad ingår
Denna utbildning är 4 heldagar. Den är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 10.900:- ex moms Deltagande på plats: 12. 900:- exmoms

Upplägg
Kurstillfällen 22-23 oktober samt 11-12 november (datum kan ev ändras) kl: 09.00-16.00 Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan bildning.

Pris
12900 kr exkl. moms

Pris på distans
10900 kr exkl. moms

Anmäl dig