Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

KBT för Skolkuratorer HT-24

Föreläsare med olika spetskompetenser

Konkreta verktyg för samtalsstöd

15 heldagar

Evidensbaserad teori och praktik

Arbetet som skolkurator är utmanande och komplext och bedrivs i ständig förändring. Studier visar att ungas psykiska ohälsa har ökat. Till det kommer ännu okända effekter av pandemiåren. Kraven på skolhälsovården ökar och områdena som skolkuratorn ska arbeta med blir allt fler.
En av de viktigaste arbetsuppgifterna som skolkurator är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. KBT för skolkuratorer är en fördjupning i de KBT-verktyg som i forskning visat sig mest kraftfulla för att stötta elever och förebygga psykisk ohälsa.

Therese Palmstierna – leg. psykolog med mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med psykisk ohälsa, med utgångspunkt i KBT och evidensbaserad praktik. Hon har tidigare arbetat inom bl.a. Första Linjens psykiatri för barn, specialistpsykiatri för vuxna och som behandlingsansvarig på behandlingshem för ungdomar med psykosocial problematik.

Information

Datum
28 augusti - 31 maj

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Frukost och lyxigt fika hela dagen ingår alla kursdagar. Lunch intas på stan eller i Eatery på nedervåningen. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Vad ingår
Denna utbildning är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 32 500:- ex moms Deltagande på plats: 37 500:- exmoms

Upplägg
Hösttermin 2024; 28 aug, 11 sept, 25 sept, 9-10 okt, 30 okt, 6 nov , 18 nov Vårtermin 2025 : datum kommer inom kort 9-16 alla dagar. Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan kursstart. https://magelungen.com/hotelltips/

Pris
39500 kr exkl. moms

Pris på distans
34500 kr exkl. moms

Anmäl dig