Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Grundläggande KBT-utbildning VT-24

kalender

5 heldagar

Föreläsare med olika spetskompetens

Evidensbaserad teori och praktik

Konkreta verktyg för samtal och behandling

På denna utbildning lär du dig grundläggande kunskaper om KBT. Du får verktyg för att analysera beteenden, tankar och känslor samt konkreta tekniker och metoder för att hjälpa människor till förändring.
Målet är att du ska bli bättre på att förstå ditt eget och andras handlande och genom detta förbättra ditt sätt att arbeta med förändring.

Kognitiv beteendeterapi är ett målinriktat arbetssätt där du lär dig att analysera och försöka förstå varför vi gör som vi gör. Du övar också på att se sambanden mellan egna upplevelser av händelser, kroppsliga reaktioner och handlingar och hur dessa i sin tur påverkar dig och hur du gör.

Magelungen har många års erfarenhet av att hjälpa utsatta barn och ungdomar och deras familjer. För att kunna hjälpa de människor vi möter till positiv förändring, måste vi klara av att skapa allians med dem. Genom ett gott bemötande och en fungerande arbetsallians lär vi dem att bli medskapare till sin egen förändring.

Föreläsningar varvas med praktiska övningar. Material till övningarna hämtas från deltagarnas vardag/arbetsliv med klienter, elever, patienter och medarbetare.

Ur innehållet:

  • Introduktion till inlärningspsykologi
  • Varför gör vi som vi gör? Hur kan man med hjälp av inlärningsteori förklara människors agerande?
  • Genomgång av den kognitiva triaden – tanke, känsla, handling. Hur hänger de ihop och hur påverkar de varandra?
  • Samtal som kan förändra – hur du använder samtalet som verktyg för förändring
  • Att skapa allians med människor du möter i ditt arbete. Utan allians blir förändring svår att uppnå. Vi går igenom metoder för hur du kan bli bättre på att skapa allians
  • Hur kan du som yrkesperson agera för att underlätta samt sätta igång positiv förändring hos de personer du möter i din vardag?
  • Vad styr och vidmakthåller problematiska beteenden?
  • Hur kommer det sig att konflikter uppstår med vissa och inte andra? Varför urartar en del samtal i bråk?
  • Uppmärksamhetsprincipen

Kursledare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Information

Datum
20 februari - 05 mars

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Frukost och lyxigt fika ingår alla kursdagar. Lunch äter du ute eller så nere i entrén där de säljer luncher.

Vad ingår
Denna utbildning är en hybrid och du kommer att kunna delta på plats såväl som digitalt, med full interaktivitet. Digitalt deltagande: 12 595:- ex moms. Deltagande på plats: 14 995:- ex moms.

Upplägg
5 heldagar: 20-21 feb, 27-28 feb & 5 mars kl: 9-16. Denna utbildning kommer även att websändas. Välj i din anmälan hur du vill delta. Digitalt eller på adress Lumaparksvägen 7 Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
14995 kr exkl. moms

Pris på distans
12595 kr exkl. moms

Anmäl dig