Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Ungdomar och gängkriminalitet

IKON_online

Alla barn har rätt till en uppväxt fri från våld och kriminalitet. Vi som vuxna har ett ansvar att skydda de barn och unga som dras in i kriminella nätverk. Den grova brottsligheten fortsätter att gå ner i åldrarna och det sker konstanta nyrekryteringar av barn och unga.

Hur kan vi fånga upp de här barnen och skydda de från kriminalitet? Vad behöver vi kunna identifiera för att kunna skapa rätt förutsättningar för unga att lämna en kriminell livsstil?

I det här seminariet kommer kriminolog Samira Said att dela med sig av sin kunskap kring målgruppen utifrån dessa aspekter:

• Vilka varningssignaler vi kan uppmärksamma hos barnet/den unge
• Hur rekryteringsprocessen går till
• Vad vi kan göra för att stötta barn och unga, öka tryggheten, öka frisk/skyddsfaktorer och därmed minska den unges kriminalitet

Det här seminariet riktar sig till dig som arbetar inom skola, socialtjänst, öppenvård eller som i din profession eller som anhörig möter barn och ungdomar.

Föreläsare

Samira Said är kriminolog med lång erfarenhet av att arbeta med unga i kriminalitet och målgruppen kriminella avhoppare. Samira är idag anställd på Magelungen för att implementera behandling och förändringsarbete för ungdomar med kriminalitet som livsstil. Samira har i sin profession fokuserat särskilt på hur man kan stötta personer som lämnar kriminalitet, våldets mekanismer samt våld som funktion. 

Information

Datum
09 september

Tid
12.00-13.00

Ort
Online

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten)

Anmäl dig