Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

SDQ – bedömning av barn och ungas psykiska mående

UTbilding_omslag

SDQ (Strengths and Difficulties Questionnaire) är en bedömningsmetod som används för att mäta barns och ungdomars psykiska hälsa. Formuläret bygger på erfarenheter från två andra etablerade och internationellt väl spridda instrument, Rutters formulär och Child Behavior Checklist (CBCL).

Under seminariet introduceras formuläret SDQ. Vad är det, hur används det och vad betyder ett resultat?

På Magelungen har vi mångårig erfarenhet av att använda SDQ både som kartläggningsverktyg och till behandlingsutvärdering. Magelungen erbjuder även, i samarbete med Sveriges kommuner och regioner, en webbplats för att kunna fylla i formuläret digitalt (http://sdqwebb.se).

Föreläsare

Johan Strömbeck

Johan Strömbeck är forskning- och utvärderingsansvarig på Magelungen. Han är även doktorand i psykologi vid Åbo akademi där han översätter och utvärderar tre instrument för kartläggning av skolfrånvaroproblematik.

Information

Datum
17 oktober

Tid
15.00-16.00

Ort
online

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig