Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Samtalskort för personer med autismspektrumtillstånd (AST)

En av grundsvårigheterna vid AST har att göra med ömsesidig social kommunikation, såväl att själv kommunicera som att förstå andras kommunikation. Tvetydig, diffust formulerad kommunikation är särskilt svår.
Öppna frågor som ”Hur var det i skolan idag?” kan vara besvärliga att besvara. ”Vad menas med en sådan fråga? Vad ska jag berätta om?” kanske är funderingar som väcks hos personer med AST efter en öppen fråga.
Magelungen har tagit fram skräddarsydda samtalskort för personer med AST. Dessa kan användas som ett hjälpmedel för att tydliggöra samtal, behov och avsikter. Detta kostnadsfria seminarium ger en översikt kring korten och hur de kan användas.
Korten hittar du här: https://butik.magelungen.com/samtalkort-forsta-sida/samtalskort-forsta-sidan/samtalskort/samtalskort-ast-samtalskort-for-personer-med-autismspektrumtillstand-ast/
Föreläsare: Malin Khoso är leg psykolog, leg psykoterapeut och handledarutbildad. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykosociala belastningar. Malin arbetar på Magelungen med handledning och utbildning av personal inom skola och socialt arbete.

Information

Datum
18 mars

Tid
9-10

Ort
Distans

Plats(lokal)
Distans

Vad ingår
Detta är ett kostnadsfritt seminarium som sänds endast på distans. Vi spelar inte in. Mail med länken till zoom kommer dagen innan.

Upplägg
Magelungen har tagit fram skräddarsydda samtalskort för personer med AST. Detta kostnadsfria seminarium ger en översikt kring korten och hur de kan användas.

Anmäl dig