Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Jag vill gå till skolan men jag kan inte!

Tiden där hemma beskrivs av de flesta ungdomar som oerhört jobbigt och svår. Tankarna på att inte vara som andra, att inte klara sin skolgång och hur det påverkar både dem och de som finns runt om är ständigt närvarande.

Många som har försökt hjälpa dessa elever beskriver svårigheter att som vuxen nå fram till eleverna. De drar sig undan och undviker kontakt trots att de verkligen vill ha hjälp, vill kunna vara i skolan och vill må bättre. Hur kan vi förstå detta undvikande och vad kan vi göra för att möta dessa elever på ett sätt som gör att de förmår att delta i insatser?

Akademi Magelungen har lång erfarenhet av att möta elever med långvarig och komplex frånvaroproblematik och som verkligen vill gå till skolan men just nu inte klarar av det.

Vi kommer under detta seminarium att dela med oss av konkreta metoder för att skapa delaktighet hos eleverna.

  • Hur kan vi göra för att förstå varför eleven är hemma trots en stark önskan om att kunna vara i skolan?
  • Vad behöver vi göra för att skapa en god relation till eleven?
  •  Hur kan vi samarbeta med vårdnadshavare?

Kursledare

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

Information

Datum
22 augusti

Tid
09:00-10:00

Ort
Online

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig