Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Datorspelsberoende – vad är det och hur kan vi bemöta de som spelar mycket?

OMSLAG_kostnadsfri6

Vad säger forskningen om TV- och datorspelande bland unga?
TV- och datorspelande är en av de vanligaste fritidsaktiviteterna bland både barn och vuxna. För de allra flesta är spelandet en källa till glädje, socialt samspel och återhämtning. Men för några individer kan spelandet få negativa konsekvenser och i sin värsta form leder detta både till lidande och nedsättningar i individens funktionsnivå.

Men hur kommer det sig egentligen att vissa personer utvecklar ett problematiskt TV- och datorspelande medan andra inte gör det? I det här seminariet går vi igenom det aktuella forskningsläget kring datorspelsberoende och reder ut vart gränserna går mellan bruk och missbruk när det kommer till TV- och datorspelande.

Föreläsare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Information

Datum
30 januari

Tid
15-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. När du anmäler dig får du en bokningsbekräftelse, (ibland kan mailet fastna i skräpkorgen). Du kommer få ytterligare ett mail med n länk till zoom någon dag innan. Se till att din mail adress är rättstavad annars kommer mailen att studsa.

Anmäl dig