Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Att vända problematisk skolfrånvaro till närvaro – vad kan vi göra?

Efter ett lov är det många elever som längtar tillbaka till skolan. Men för några elever och deras familjer kommer tankarna på skolstarten att bidra till stress, oro och ångest.

Hur kan vi hjälpa elever tillbaka till en fungerande skolgång? Vad behöver vi som finns runt eleverna göra för att skapa rätt förutsättningar?

Akademi Magelungen har lång erfarenhet av att arbeta med konkreta och effektiva verktyg för ökad skolnärvaro och förbättrat samarbete. I det här seminariet kommer vi att dela med oss av vår kunskap utifrån flera aspekter:

• Vad vi kan göra för att hjälpa eleven
• Vad vi kan göra i skolan
• Vad vi kan göra för att stötta vårdnadshavarna

Hoppas att vi ses!

Kursledare

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Information

Datum
14 juni

Tid
09:00-10:00

Ort
Online

Plats(lokal)
Distans

Upplägg
Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig