Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Skolfrånvarokonferens – Göteborg

Skolfrånvaroarbete i praktiken

Den 9 och 10 december i Göteborg är det dags för Magelungens konferens om problematisk skolfrånvaro. Denna gång är fokus på det praktiknära arbetet. Vad kan vi göra för de elever som har en begynnande frånvaro samt de som har omfattande och komplex frånvaro? Vi vet att konsekvenserna för barn och unga som inte får den utbildning de har rätt till blir förödande, både för individ, familj och samhälle.

Magelungen har i 15 år arbetat med att ta fram metoder men även gjort ett kliniskt arbete för att hjälpa både verksamheter och framför allt ungdomar som har en problematisk skolfrånvaro. I den här konferensen vill vi öppna vår och även andra professionellas verktygslåda och titta på vad som verkligen fungerar – oavsett om du arbetar inom skola, socialtjänst eller skolsociala team.

Varmt välkommen att anmäla dig!

 

Snart kommer du kunna se alla föreläsare.

Föreläsare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

Gustav Jonsson är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete inom psykiatri för ungdomar och vuxna, samt av arbete som skolpsykolog och psykologiskt ledningsansvarig (PLA). Gustav har som skolpsykolog arbetat direkt med elever med problematisk skolfrånvaro, samt med övergripande rutiner, riktlinjer och stödmaterial för systematik i arbetet med skolfrånvaro i Härryda kommun.

Information

Datum
09 december - 10 december

Tid
09.00-16.00

Ort
Göteborg

Mat och dryck
Frukost, lunch och lyxig fika ingår för de på plats.

Vad ingår
Early bird: 5900kr

Upplägg
Två dagar med föreläsningar av sakkunniga experter och workshops.

Pris
5900 kr exkl. moms

Anmäl dig