Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Utbildning i Tryggare barn HT-24, 2

Tryggare_barn23

Utbildningen i Tryggare barn
Tryggare barn är en kurs i lugnt föräldraskap som utvecklats i samarbete mellan forskare och yrkesverksamma med erfarenhet av att möta barn som utsatts för våld eller där det finns risk för våld.
Kursen erbjuds som en insats inom socialtjänsten efter en orosanmälan om våld eller kränkning mot barn.
Motiverande samtal med föräldrarna påbörjas i nära anslutning till en anmälan. Syftet är att tidigt väcka intresse för kursen och att kunna göra en säker överlämning mellan utredning och behandling.
Tryggare barn innehåller fem centrala teman för lugnt föräldraskap. Fokus ligger på att stärka relationen och att förebygga risksituationer mellan barn och föräldrar. Det görs genom övningar, filmer och reflektioner.
Möter du familjer med yngre barn (3-12 år) där det finns oro för våld eller kränkning mot barn? Då är du välkommen att göra en intresseanmälan till utbildning i Tryggare barn.
Ledarutbildningen består av sex utbildningsdagar samt individuell handledning på första Tryggare barnärendet. Fokus läggs på innehållet i temat/träffarna som presenteras i behandlar- och föräldraguiden Tryggare barn. I Tryggare barnmetoden finns också förslag på hur barnets perspektiv kan säkras. Barnsamtalen är ett komplement till utredarens kontakt med barnet. Innehållet i Tryggare barn övas med hjälp av videovinjetter och reflektioner.

Information

Datum
07 november - 06 december

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Digital

Vad ingår
Denna utbildning är 6st heldagar 9-16. Pris 25.500kr ex moms Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Upplägg
Denna är endast igitalt OBS! Datumen hösten 2024 kommer inom kort, dessa är preliminära! prel start 7-8 nov, 21-22 nov , 5-6 dec Vi återkommer med datumen. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
25500 kr exkl. moms

Pris på distans
25500 kr exkl. moms

Anmäl dig