Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Datorspelsberoende – Hur kan vi förstå och bemöta ungdomar som spelar för mycket datorspel?

OMSLAG_kostnadsfri6

För de allra flesta är datorspelande en källa till glädje, socialt samspel och återhämtning. Men för några kan spelandet få negativa konsekvenser och i sin värsta form leder detta både till lidande och nedsättningar i individens funktionsnivå. Men hur kommer det sig egentligen att vissa personer utvecklar ett problematiskt datorspelande medan andra inte gör det?

I den här kursen går vi igenom det aktuella forskningsläget kring datorspelsberoende, reder ut vart gränserna går mellan bruk och missbruk. Dessutom går vi igenom konkreta verktyg och strategier för att bemöta och hjälpa barn- och unga som spelar för mycket.

Utbildningens innehåll

• Genomgång av aktuellt forskningsläge kring datorspelberoende – vad vet vi i dagsläget om riskfaktorer, skyddsfaktorer och hjälpsamma behandlingsinsatser

• Varför är spelen så lockande? – vi djupdyker i spänningsfältet mellan motivationsforskning och speldesign för att reda ut varför det kan vara så engagerande med spel

• Hur kan vi som vuxna vägleda barn- och unga till ett sunt förhållningssätt till datorspelande – vi går igenom viktiga utgångspunkter för att skapa bra samtal och konkreta strategier för att bemöta ungdomar som spelar för mycket

Kursledare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Information

Datum
13 juni

Tid
9-16

Ort
Stockholm

Plats(lokal)
Lumaparksvägen 7

Mat och dryck
Frukost och fika hela dagen ingår . Lunch köper/äter du på stan eller i Eaterys lunchsal på entréplan.

Upplägg
En heldag, kl 9-16 Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Lumaparksvägen 7 eller digitalt. Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Pris
2995 kr exkl. moms

Pris på distans
2995 kr exkl. moms

Anmäl dig