Skolsociala team, vad är viktigt att tänka på vid uppstart och hur tar vi tillvara på varandras kompetenser så att det blir bäst nytta för eleven?
Att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar innebär stora utmaningar. Den samverkan som är nödvändig för att hjälpa eleverna tillbaka till en fungerande skolgång ställer höga krav på alla inblandade.
I och med de utlysta stadsbidragen för Skolsociala team kommer frågor kring arbetssätt, organisation och förutsättningar att bli högaktuella för många kommuner.
Vi på Akademi Magelungen har lång erfarenhet av att arbeta med skolsociala team och vill dela med oss av vår kunskap på området. Utbildningen riktar sig till dig som leder ett skolsocialt team och till dig som arbetar i ett skolsocialt team. Gemensamt önskar ni fördjupa era kunskaper om elever med problematisk skolfrånvaro och få former för effektiv samverkan mellan skola och socialtjänst.
Kursledare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.