Ta del av vårt nyhetsbrev för att få information om våra konstnadsfria seminarier, utbildningar, föreläsning, konferenser och event. Prenumerera »

Ungdomar och droger – vad kan vi göra?

Andelen ungdomar som testat droger har legat relativt stabilt de senaste 20 åren. Den förändringen man kan se de är att av de som tar droger så har andelen ökat som tar droger mer frekvent.

Alla som på något sätt arbetar med ungdomar möter någon gång droger. Det kan handla om ungdomar som faktiskt prövat eller håller på aktivt med droger till ungdomar som pratar om- och har frågor och funderingar kring droger.

Det här seminariet handlar om hur du som arbetar med ungdomar kan bemöta ungdomar som tar droger, vad vi vet om ungdomar och drogberoende samt även hur det går att minska ungdomars bruk av både alkohol och droger.  Det handlar även specifikt om metoden, Contingency Management, som är en effektiv evidensbaserad behandling mot substansbruk som bedrivs tillsammans med ungdom och deras familjer.

Kursledare

Emma Ulfsdotter Ljunggren  är utbildningsansvarig på Solega AB. Emma är en av de personer som introducerade CM i Sverige inom ramen för MST (Multisystemisk terapi). Hon har omfattande erfarenhet av kliniskt arbete samt att utbilda och handleda arbetsgrupper som möter ungdomar med drogproblematik.

Anders Öhman är utbildningsansvarig i Contingency Management (CM) på Solega AB. Han är en av de personer som introducerade CM i Sverige inom ramen för MST. Anders har ansvarat för fristående utbildningar och handeldningsuppdrag i modellen. Utöver detta arbetar han som MST-expert och ansvarar för kvalitetssäkringen i MST-team runt om i Sverige samt andra europeiska länder.

 

Information

Datum
21 mars

Tid
09:00

Ort
Online

Upplägg
Online föreläsning. Detta är en kostnadsfri visning som inte spelas in. Länk till seminariet skickas på mail, dagen före kursstart (glöm inte att kolla skräpposten).

Anmäl dig